De beste online cursussen voor jou op een rij

Voordat je een online cursus wil volgen, wil je natuurlijk wel weten welke cursus het beste in jouw vakgebied is. Je wil zeker weten van welke cursus jij het meeste opsteekt en bij welke cursus je het meeste waar voor je geld krijgt. Daarom wil je de beste online cursussen natuurlijk met elkaar kunnen vergelijken. Maar wanneer is een online cursus eigenlijk de beste? Wie bepaalt of een online cursus het beste is? En welke online cursussen zijn volgens onze selectiecriteria de beste? Dit lees je allemaal in dit artikel.

Wanneer noemen wij een online cursus de beste?

Bij Online Cursus Review hebben we al heel veel cursussen voorbij zien komen. Ondertussen kunnen we dus feilloos bepalen of een cursus goed of niet goed is. Natuurlijk verschilt het voor iedereen in hoeverre een cursus voor hen de beste is. De ene persoon is bijvoorbeeld op zoek naar een uitgebreide cursus, terwijl de andere persoon juist liever een compacte cursus volgt. Zo zijn er nog tientallen andere redenen waarom een cursus voor de ene persoon perfect kan zijn, en voor de andere persoon niet. Toch zijn er ook enkele algemene criteria waar een cursus sowieso aan moet voldoen om ‘de beste’ genoemd te kunnen worden.

Voldoen aan enkele vereisten

Alle cursussen die wij ‘de beste’ noemen, voldoen aan enkele vereisten. Dit zijn minima waar een cursus volgens ons sowieso moet voldoen. Anders kan het zomaar zijn dat een cursus niet zo betrouwbaar is of wellicht niet zijn geld waard is.

  • De cursus moet door iemand gemaakt zijn die een professional in zijn vakgebied is. Dit betekent dat diegene een opleiding in het vakgebied van de betreffende cursus gedaan heeft, of dat diegene al jarenlang werkzaam is in deze branche. Ook telt iemand als professional als hij aantoonbaar resultaten heeft geboekt in dit vakgebied. Een expertstatus draagt bij aan de vakkundigheid van de cursus, omdat je op deze manier zeker weet dat degene die de cursus gemaakt heeft, ook daadwerkelijk iets van dit onderwerp af weet. Diegene is een expert en kan jou dus iets nieuws bijbrengen.
  • De cursus biedt veel extra’s waardoor je zo veel mogelijk nieuwe kennis kunt opdoen. Een cursus met alleen vooraf opgenomen video’s kan zeker nuttig zijn, maar door op verschillende manieren bezig te zijn met de stof, doe je nog veel meer kennis op. Daarom dragen extra leermethodes zeker bij aan het beter maken van een cursus. Denk aan de mogelijkheid om vragen te stellen, toegang tot een online community, iedere maand nieuwe updates over het vakgebied en nog veel meer.
  • De cursus heeft veel positieve reviews gekregen. Wie de cursus heeft gemaakt is belangrijk, maar wat oud-cursisten ervan vonden, is misschien nog wel belangrijker. Bekijk dus ook zeker altijd de reviews op Google of Trustpilot. Daarbij is de hoeveelheid reviews belangrijk, want een paar reviews zeggen niet zo veel. Ook is de hoeveelheid sterren belangrijk. Krijgt een cursus in alle 300 reviews 5 sterren? Dat is niet zo realistisch. Niet iedereen kan de cursus fantastisch vinden. Als de score tussen de 4 en 5 sterren is, dan is het een stuk realistischer. Daarbij is tussen de 4 en 5 sterren een uitermate goede score.

De beste financiële online cursussen

Natuurlijk zijn er vele online financiële cursussen te vinden die voldoen aan de bovenstaande criteria en die daardoor geschaard zouden kunnen worden onder de ‘beste’ financiële online cursussen. Wij lichten er hieronder drie voor je uit:

De beleggingscursus van spaarvarkens.be

In deze cursus over beleggen delen drie financieel experts in tien lessen hun kennis over beleggen met jou. Deze financieel experts werken onder andere op de universiteit en bij financiële dagbladen. Dit betekent dus dat deze experts zeker kennis hebben over dit onderwerp. In de tien extra lessen kun je ook nog eens al je vragen stellen. Het is niet voor niets dat de reviews ook erg positief zijn.

In deze cursus leer je alles over beleggen zonder dat je voorkennis nodig hebt. Wil je meer doen met je geld dan alles op je spaarrekening laten staan? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro van Rowan Nijboer

Wil je in een korte periode leren hoe je het beste aandelen kunt selecteren? Dan is deze cursus van Rowan Nijboer perfect voor jou. Rowan Nijboer is een ware ervaringsdeskundige en heeft relevante opleidingen in dit vakgebied gevolgd. De recensies over deze cursus zijn heel goed en je profiteert van verschillende extra’s, zoals bonusvideo’s en live Q&A’s.

Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg

Als je geïnteresseerd bent in vastgoedbeleggen, dan is deze cursus van Martijn van den Berg misschien wel iets voor jou. Martijn heeft door opleidingen en door eigen ervaring al zijn kennis over vastgoedbeleggen opgedaan. In Vrijheid Vastgoed leer je vanaf het ultieme begin alles over vastgoedbeleggen. Naast ruim 20 uur aan videomateriaal waar je levenslang toegang tot hebt, krijg je ook toegang tot een besloten Facebook-community, is er wekelijkse groepscoaching, kun je aansluiten bij live meetings en krijg je toegang tot scripts en nog veel meer. De reviews over deze cursus zijn lovend en dat kunnen wij wel begrijpen.

De beste online cursussen over ondernemen

Online zijn er duizenden cursussen te vinden die je helpen met ondernemen. Deze kunnen over allerlei soorten van online ondernemen gaan. Hieronder lichten wij er drie uit die volgens ons aan de criteria voor ‘de beste’ online cursussen over ondernemen voldoen.

Vliegende start met boekhouden van Wicherson Administratie

Als je begint met ondernemen, wil je je waarschijnlijk zo veel mogelijk bezighouden met de leuke dingen waar je bedrijf om gaat. Daarom is het een heel goed idee om je eerst in de boekhouding te verdiepen, zodat je dit goed opzet en er later niet veel tijd meer aan kwijt bent. Bij ondernemen hoort boekhouden, en daar kan Jenka Wicherson je mee helpen. Als accountant en zelf ook startend ondernemer, wil zij graag andere startende ondernemers helpen met hun boekhouding. De lessen zijn beschikbaar in tekst en video en daarnaast krijg je ook opdrachten en quizzes. In de reviews geven mensen aan deze cursus zeer nuttig te vinden.

Start je online bedrijf van Nowherdays

Weten hoe je succesvol je eigen bedrijf opstart? Pauline van Nowherdays zette na haar opleiding bedrijfskunde haar eigen wijnbedrijf op en helpt nu andere startende ondernemers met het opstarten van hun online bedrijf met deze cursus. De cursus bestaat onder andere uit video’s, live Q&A’s en masterclasses van andere startende ondernemers. 71% van de oud-cursisten liet in de reviews weten dat ze in de cursus meer geleerd hadden dan ze van tevoren verwacht hadden.

Podcast masters academy van Mirjam Heggers

Podcasts worden steeds populairder, ook voor ondernemers. Het is namelijk dé manier om je kennis te delen en hierdoor meer klanten aan je te binden. Mirjam Heggers heeft zelf een zeer succesvolle podcast en schrijft ook over podcasts voor Frankwatching, waar alleen echte experts hun kennis op delen. Dat ze kennis van het vak heeft, blijft ook uit de vele positieve reviews die terug te vinden zijn over de cursus. De cursus bestaat uit videotrainingen, live Q&A’s en coachsessies en een 24/7 community om al je vragen in te stellen.

De beste overige online cursussen

Op Online Cursus Review hebben wij tot nu toe alleen maar reviews gegeven over financiële cursussen en over cursussen over ondernemen. Daarom geven wij nu alleen hierover een lijstje met de beste online cursussen. Mochten wij in de toekomst nog meer soorten cursussen gaan reviewen, dan voegen wij de beste cursussen in deze categorie zeker aan deze pagina toe.

Welke online cursus vind jij de allerbeste en waarom?