Online Cursus Beleggen voor Beginners van Get Fired

Online Cursus Beleggen voor Beginners van Get Fired

Steeds vaker hoor je succesverhalen voorbij komen van mensen die een groot vermogen hebben opgebouwd door middel van beleggen. Maar als je beleggen niet goed aanpakt, kan het ook een groot fiasco worden. Hoe leg je dan wel een goede basis voor je beleggingsstrategie? Door een cursus over beleggen te volgen, bouw je een goede basis op. Een van de cursussen die je hiervoor kunt volgen, is de Online Cursus Beleggen voor Beginners van Get Fired. Hieronder lees je onze ervaringen met deze cursus.

Over Get Fired

Jelle Pieper en Inge Peeters zijn de oprichters van Get Fired. Samen hebben ze Jelles kennis van persoonlijke financiën en Inges kennis van marketing samengevoegd om dit blogplatform op te zetten. Hierop kun je blogs vinden die aansluiten bij het FIRE principe: Financially Independent, Retire Early. Jelle heeft al deze ervaring van vallen en opstaan met zelf beleggen, waardoor hij precies weet hoe hij wel rendement kan behalen. Maar zijn interesse voor financiën blijkt ook al uit zijn strategic management master (een bedrijfskundige master) die hij behaald heeft aan de universiteit. 

Get Fired is publiek gegaan in oktober 2021. Tegelijkertijd vertrokken Jelle en Inge op wereldreis waarbij ze tegelijkertijd werkten aan de blog. Toen ze erachter kwamen dat ze liever geen twee dingen tegelijk doen en Get Fired al hun aandacht verdient, hebben ze Get Fired tijdelijk op pauze gezet om zich nu volledig op hun reis te kunnen focussen. Wel staan de blogartikelen en de Online Cursus beginnen met beleggen van Get Fired nog gewoon online. Zo kun jij nog steeds profiteren van al hun kennis over beleggen.

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Niet bekend

Prijs cursus: 199,95 euro

Kortingsmogelijkheden: Je krijgt 25% korting met de kortingscode belegger25. Dit maakt de cursusprijs 149,95 euro.

Geschikt voor / voor wie: Deze cursus is geschikt voor mensen die in zichzelf willen investeren en die hun vermogen willen zien groeien. Maar ook voor mensen die durven te kiezen voor financiële vrijheid en voor mensen die geloven in investeringen op de lange termijn. De cursus heet niet voor niets ‘beleggen voor beginners’, dus het lesmateriaal sluit aan bij een niveau voor beginners.

Wat leer je in de cursus?

  • Deel 1: Waarom beleggen?

In het eerste deel wordt de focus gelegd op waarom jij zou moeten beleggen en waarom dit een goede manier is om je geld te investeren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de groeiende beurs en inflatie en welke risico’s je moet managen.

  • Deel 2: Voor wie?

In deel twee van deze cursus wordt de nadruk meer op jou zelf gelegd. Hierbij wordt onder andere ingegaan op hoeveel geld je moet inleggen, informatie over FIRE, hoe lang je moet beleggen en wat je beleggingsdoel wordt.

  • Deel 3: Wat past bij jou?

Om te beleggen zijn er verschillende manieren. Je kunt het zelf doen of iemand voor je laten doen. In deel drie worden de voor- en nadelen van zelf beleggen, beleggingsfondsen en EFT’s besproken. En ook leer je wat beleggingsguru’s zeggen.

  • Deel 4: Waar beleg je?

In deel vier wordt veel meer ingegaan op het aankopen van je eerste aandelen. Waar doe je dit en hoe maak je een keuze? Ook leer je een broker selecteren en krijg je een voorbeeldtransactie te zien waaruit je veel kunt leren.

  • Deel 5: Lange termijn factoren

Hierbij ga je aan de slag met een beleggingsstrategie. Zonder duidelijke strategie is de kans om rendement te halen namelijk veel kleiner. Je krijgt een speciaal gemaakt Get Fired template dat je helpt je strategie op te stellen. Ook kun je hierin je beleggingen bijhouden.

  • Deel 6: Nu jij!

In deel zes is het tijd dat je zelf aan de slag gaat. De cursus wordt nog eenmaal voor je samengevat. Daarna krijg je nog tien tips over FIRE. Ook krijg je gratis aandelenanalyses, waarvan je nog veel kunt leren.

  • Bonushoofdstuk: Geld en emotie

Hierin leer je over veelgemaakte fouten van andere beleggers. Ook krijg je achttien lessen uit het boek ‘The Psychology of Money’. Daarnaast wordt ingegaan op emotie. Je hoeft namelijk niet bang te zijn om geld te verliezen. En wat moet je doen als er een beurscrash plaatsvindt (denk bijvoorbeeld aan het begin van de coronavpandemie).

Reviews Online Cursus Beleggen voor Beginners van Get Fired

Voor deze cursus moeten we het doen met de reviews die op de website van Get Fired zelf staan, want er zijn geen Google Reviews beschikbaar. Er staan drie (positieve) reviews op de website van Get Fired:

Voordelen & Nadelen

Een groot voordeel van deze cursus is dat het niet live is, wat betekent dat je alle videolessen gewoon op je eigen tempo en in je eigen tijd kunt volgen. Jelle Pieper heeft alle video’s van tevoren opgenomen. Veel mensen vinden video’s fijn om te kijken omdat je alle informatie zowel hoort als ziet. Maar voor de mensen die liever alle informatie lezen, is er ook een tekstuele versie te lezen. Als aanvulling op de video/tekst, krijg je ook opdrachten en quizzen waarmee je je kennis in de praktijk kunt brengen.

De cursus kost je ongeveer 10 tot 20 uur om te volgen, wat betekent dat je in een relatief korte tijd veel kennis opdoet over beleggen. Aan de andere kant kun je je afvragen hoeveel je daadwerkelijk kunt leren over beleggen in zo’n korte tijd. Ook wordt er in de cursus relatief weinig aandacht besteed aan je eigen situatie en moet je alles voor je eigen situatie zelf uitvogelen. Er is namelijk geen begeleiding vanuit Get Fired. 

Ook is de cursus relatief goedkoop met een prijs van 199,95 euro. Je kunt natuurlijk ook alles van gratis informatie van het internet plukken, maar waarschijnlijk ben je daar zo lang mee bezig dat je het geld van de cursus zo hebt terugverdiend. Daarna is de cursus gemaakt door iemand met ervaring met beleggen en met een bedrijfskundige achtergrond. 

Alternatieven

Vanwege de tijdelijke stop van Get Fired zijn er op dit moment geen andere cursussen die je kunt volgen. Wel kun je op hun website nog veel blogs lezen waaruit je nog meer kunt leren over beleggen en FIRE.

Bij Online Cursus Review hebben we wel al vaker geschreven over verschillende cursussen beleggen voor beginners. Zo is er bijvoorbeeld de cursus beginnen met beleggen van This is ELFIN, of de training beginnen met beleggen van Rowan Nijboer. Get Fired zegt zelf dat hun cursus onderscheidend is van andere cursussen over beleggen. Dit komt doordat de cursus toegankelijk is voor iedereen en dat je met deze informatie ook tientallen jaren vooruit kan. Ook maken de video’s, opdrachten en quizzen het uniek. 

Als het aan onszelf ligt, leer je bij de bovenstaande genoemde cursussen ook genoeg informatie om even vooruit te kunnen. En ook daar wordt gebruik gemaakt van video’s en opdrachten. Wel is de focus van iedere cursus anders. Daarom raden wij aan om alle reviews eens te lezen om te kijken welke cursus het beste bij jou past.

Conclusie & gedachten

Deze cursus is geschikt voor jou als je serieus en op de lange termijn bezig wilt gaan met beleggen. Als je nog niet weet hoe je hiermee moet beginnen en niet in de veelgemaakte fouten wilt trappen, past deze cursus bij jou. Je leert in de cursus vooral over waarom beleggen een goede keuze is en hoe je beleggen aanpakt. Ga je het zelf doen, besteed je het uit en hoe kies je dan een broker? En met welke factoren moet je rekening houden? Met het speciale Get Fired template maak je vervolgens eenvoudig een beleggingsstrategie en houd je je beleggingen bij.

De cursus is de moeite waard als je een beginner bent en in relatief korte tijd voor een relatief lage prijs meer wilt weten van beleggen. Je leert het van een ervaringsdeskundige en iemand die opgeleid is in bedrijfskundige hoek. Je hoeft niet bang te zijn dat je een kat in de zak koopt. Via deze video kun je al een kijkje nemen in de cursus. En ook kun je binnen 30 dagen je geld nog terugvragen als je niet tevreden bent. Met de code belegger25 krijg je bovendien 25% korting op de aankoopprijs.

Om je kennis verder aan te vullen kun je ook alle blogs van Get Fired lezen. Hierin vertellen ze je alles over beleggen en FIRE. Twijfel je toch of deze cursus iets voor jou is? Dan zijn er nog genoeg andere cursussen over beleggen te vinden bij Online Cursus Review. Bekijk rustig eens het hele aanbod en maak een weloverwogen keuze. Let hierbij op wat je wilt leren en welke kennis jij denkt dat een meerwaarde voor jou is. Bij deze cursus ligt minder de kennis over wat alle definities precies zijn centraal. Hierbij gaat het juist meer om het waarom en leer je over de overwegingen achter beleggen.

Heb jij ervaring met de Online Cursus Beleggen voor Beginners van Get Fired? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *