Waarom jij een online cursus zou moeten volgen

Tegenwoordig zijn er online duizenden online cursussen te vinden. Lifelong learning wordt ook een steeds populairder begrip. Veel mensen blijven maar doorstuderen na hun middelbare school en hun vervolgopleiding. Soms gaan ze verder in het vakgebied van hun werk, terwijl ze andere keren gewoon een cursus voor de lol of voor persoonlijke ontwikkeling volgen. Alles is mogelijk.

Waarom online cursus volgen

Redenen om een online cursus te volgen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom jij een online cursus zou moeten volgen. Al deze redenen zijn hieronder verzameld in een lijstje. Natuurlijk wordt iedere reden om een online cursus te volgen ook toegelicht. Zo heb jij aan het einde van dit artikel een handig overzicht met redenen om een online cursus te volgen.

Je doet nieuwe kennis op

De belangrijkste reden voor het volgen van een online cursus is natuurlijk om nieuwe kennis op te doen. Je kunt nieuwe kennis opdoen in allerlei verschillende vakgebieden. Misschien wil je je op je werk wel verder ontwikkelen of specialiseren in een onderdeel van je werk? Misschien wil je wel leren hoe je je spaargeld op de efficiëntste manier belegt? Of misschien wil je wel meer creatief bezig zijn in je vrije tijd en besluit je een schildercursus te volgen. Letterlijk alles is mogelijk.

In alle gevallen staat wel een ding centraal, namelijk het opdoen van nieuwe kennis. Of het nu voor beginners of gevorderden is en of het voor de lol of voor je werk is, je leert er altijd iets van bij.

Het staat goed op je cv

Als jij online cursussen hebt gevolgd, is dit altijd interessant voor je potentiële nieuwe werkgevers om te weten. Daarom staat het ook heel goed om de online cursussen die je hebt gevolgd op je cv te zetten. Natuurlijk is het sowieso interessant voor een nieuwe werkgever om te weten welke werkgerelateerde cursussen je hebt gevolgd. Dit laat namelijk zien waar je interesse in het vakgebied ligt en wat je goed kunt. 

Maar ook als je hele andere cursussen hebt gevolgd, zegt dit veel over jezelf en je karaktereigenschappen. Je bent leergierig en nieuwsgierig als je graag veel kennis opdoet. Maar het soort cursus geeft ook veel aan over je persoonlijkheid. Creatieve cursussen laten zien dat je creatief kunt denken en graag creatief bezig bent. Financiële cursussen laten zien dat je initiatief toont, risico durft te nemen maar wel verstandig bezig bent. Cursussen over ondernemen laten een bepaalde mate van zelfstandigheid zien, net als dat je ambitieus en ondernemend bent.

Het kan je leven leuker of beter maken

Het volgen van een online cursus kan je leven enorm verrijken. Als je namelijk houdt van het opdoen van nieuwe kennis, dan wordt je leven sowieso leuker door het volgen van een cursus. Maar ook door de kennis die je opdoet in een cursus, kan je je leven veel beter maken. 

Neem als voorbeeld een cursus waarin je leert hoe je online een passief inkomen genereert of een cursus waarin je leert hoe je succesvol kunt beleggen. Hierdoor zorg jij voor meer inkomen, waardoor je een vrijer leven kunt opbouwen. Zo kun je bijvoorbeeld meer dagen vrij nemen of heb je meer geld om leuke dingen te doen.

Ook een cursus over zelfontplooiing of een cursus waarin je leert mediteren kan je leven een stuk beter maken. Je zit beter in je vel en je kunt beter met stressvolle situaties omgaan. Hierdoor haal je meer plezier uit de dingen die je doet.

Je kunt de cursus vaak in je eigen tijd volgen

Het fijne van een online cursus ten opzichte van een real life cursus is dat je de cursus vaak in je eigen tijd kunt volgen. Er zijn meestal geen vaste lesmomenten, wat betekent dat je gewoon je eigen tijd kunt indelen. Hierdoor is een online cursus vaak veel geschikter voor mensen die werken of studeren. Zo kun je nieuwe kennis opdoen in je vrije tijd, gewoon wanneer het jou uitkomt. Nu heb je dus geen reden meer om geen online cursus te volgen, want het is ook zeker wel in jouw schema te plannen.

Voor iedereen is er wel een geschikte cursus

Er zijn zo enorm veel cursussen, dat er voor iedereen wel een geschikte cursus bij zit. Het aanbod is zo groot, dat je altijd wel een cursus kunt vinden die bij jouw interesses past en die in jouw tijdschema past. Zo zijn er bijvoorbeeld lange en korte cursussen. Sommige cursussen kunnen wel jaren duren, terwijl andere cursussen maar enkele lessen bevatten. Natuurlijk is alles hier tussenin ook mogelijk.

Ook kun je kiezen voor een cursus voor gevorderden, of juist beginnen met een complete beginnerscursus. Voor elk onderwerp is er wel een cursus te bedenken in elk gewenst niveau. Als je dus van een bepaald onderwerp nog helemaal geen verstand hebt, of juist al heel veel kennis hebt, dan kun je alsnog in allebei de gevallen een cursus hierover volgen.

Bovendien kan een cursus op verschillende manieren vormgegeven zijn. Zo kan een cursus heel persoonlijk gegeven worden met veel persoonlijke aandacht, of juist wat zakelijker en afstandelijker. Ook kan een cursus heel creatief zijn met veel vrije lesmethodes en waarbij je alles op je eigen manier kunt leren. Terwijl bij andere cursussen alles heel schools ingedeeld kan zijn. Denk aan een les, dan opdrachten maken, daarna de opdrachten laten nakijken en dan weer een nieuwe les.

Kortom: er is dus altijd wel een cursus die bij jou past. Er is dus geen reden om geen online cursus te gaan volgen.

Er zijn cursussen over alles wat je maar kunt bedenken

Ook om de onderwerpen van de cursussen hoef je het niet te laten om een online cursus te volgen. Er zijn namelijk online cursussen te vinden over zo ongeveer alles wat je maar kunt bedenken. Wat dacht je van financiële cursussen, cursussen over ondernemen, creatieve cursussen, persoonlijke cursussen, cursussen over online vaardigheden. Alles wat je maar online wil leren, is mogelijk.

Bij Online Cursus Review reviewen wij de cursussen, zodat jij van tevoren al weet of ze de moeite waard zijn. Bekijk dus zeker eens onze reviews voordat je tot aankoop van een cursus overgaat.