Cursus pensioenbeleggen van De Spaarpodcast

Cursus pensioenbeleggen van De Spaarpodcast

Je pensioen lijkt misschien ver weg, maar het is van groot belang. Veel mensen in Nederland bouwen tijdens hun dienstverband te weinig of geen pensioen op. Gelukkig is het mogelijk om hier zelf verandering in te brengen, zolang je weet hoe. Het doel van de cursus pensioenbeleggen is om je bewust te maken van de noodzaak van het plannen van je pensioen en je te helpen bij het opbouwen van voldoende pensioen. 

Over Robin Seetz 

De cursus pensioenbeleggen van De Spaarpodcast wordt gegeven door Robin Seetz uit Rotterdam. De naam Robin Seetz doet misschien een belletje bij je rinkelen. Dat komt omdat, ondanks dat hij pas 29 jaar oud is, met zijn persoonlijke financiële blog en de Spaarpodcast al meer dan 15.000 mensen per maand weet te bereiken in de wereld van persoonlijke financiën. Hiernaast werkt hij 4 dagen per week als Product Owner, is hij meerdere maanden per jaar in het buitenland op workation en houdt hij van crossfit.

Meer over Robin Seetz

Robin is zelf 2 jaar geleden begonnen om zich te verdiepen in hoe hij zijn pensioen kon fixen. Hij kwam erachter dat dit kon met pensioenbeleggen, maar had nog geen idee hoe dit werkte. Hij ging daarom online opzoek naar meer informatie om dit te doen, wat hem uiteindelijk 3 maanden gekost heeft om te ontdekken hoe dit werkt. Het verbaasde hem heel erg dat de oplossing  van de overheid om pensioen tekorten op te lossen zo slecht bereikbaar is en dat terwijl het zoveel oplevert. Daarom legt hij in deze cursus uit hoe het werkt, wat de belastingregels zijn, en geeft hij begrippenlijsten.  

Belangrijke note over Robin Seetz: Hij is geen erkend pensioen adviseur. Zijn doel is om de Kennis die hij heeft beschikbaar te maken. Dit omdat hij zich er zelf erg in verdiept heeft. Alle risico’s zijn daarom dus ook voor jezelf en hier is Robin niet voor aansprakelijk.  

Wat leer je in de cursus?

Deze cursus leidt je stap voor stap door het proces van pensioenbeleggen. Je komt erachter hoe het werkt, wat de regels zijn, en bij welke organisatie je dit zou willen doen. Het doel van deze cursus is dat je aan het eind een eerste stap kan maken in het pensioenbeleggen. Momenteel zorgen met name onzekerheden ervoor dat mensen niet durven en met deze cursus wil hij deze onzekerheden weg halen. 

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is specifiek gericht op mensen in loondienst met een pensioentekort, oftewel mensen die geen pensioenregeling hebben, of mensen die te weinig pensioen opbouwen. Het valt aan te raden om eerst te berekenen of je jaarruimte hebt. Dit heb je sowieso als je geen pensioen opbouwt. In dat geval kun je de cursus ook direct gebruiken om de jaarruimte te berekenen.  

Indien je eerst de berekening nog moet maken, kan je gratis het E-book Zoek ‘t uit – De pensioenbijbel downloaden op de website. Binnen 5 minuten kan je de berekening maken.  

Overzicht modulen

Je kan de cursus in slechts twee uur afronden, afhankelijk van hoe snel je de stof opneemt. Deze cursus behandelt vijf verschillende onderwerpen. Daarnaast krijg je ook toegang tot zijn account om meer te leren over hoe hij het doet en om extra inspiratie op te doen, evenals een begrippenlijst voor meer uitleg. Aan het einde van de cursus ben je klaar om de eerste stappen te zetten op weg naar een zeker pensioen. Tijdens de cursus komen de volgende modules aan bod:

1. Recap Pensioen in NL: Hoe zit het ook alweer? 
2. Ik heb een pensioentekort, wat nu? 
3. Pensioenbeleggen 101 
4. Wat heeft pensioenbeleggen voor gevolgen voor mijn belastingaangifte? 
5. Toekomstmuziek: wat moet ik met mijn beleggingen doen wanneer ik met pensioen ga? 
6. Bonus: Exclusief kijkje in mijn pensioen beleggingen & how to: rekening openen bij BND  
7. Conclusie

Review van De Spaarpodcast

Ervaringen van anderen

Wanneer ik online rondkijk en zoek naar ervaringen van anderen zie ik 2 ervaringen op de website van De Spaarpodcast. Hierin wordt aangegeven dat de cursus een must is voor iedereen die 30+ is en dat je meer zelfvertrouwen krijgt wanneer het om geld gaat. Een uitspraak die bij de reviews gemaakt wordt is: ‘’Deze cursus maakt pensioenbeleggen toegankelijk en interessant voor financiele dummy’s’’. Er zijn geen reviews te vinden buiten de website om.  

Eindoordeel cursus pensioenbeleggen van De Spaarpodcast

Al met al klinkt de cursus als een aanrader voor iedereen die meer wil weten over beleggen in pensioenen. Voor €49,00 (plus €8,50 belasting), doe je in slechts 2 uur veel kennis op over belastingregels en je persoonlijke mogelijkheden om je pensioen veilig te stellen. Met de kans om naar Robin zijn gegevens te kijken zal de informatie beter overkomen en het risico wat je neemt met het volgen van de cursus is erg klein, omdat er een 60 dagen geld-terug garantie op deze cursus zit.

Heb jij ervaring met de cursus pensioenbeleggen? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *