Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg

Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg

Investeren in vastgoed? Hoe werkt dat precies en hoe doe je dat op een veilige maar succesvolle manier? Martijn van den Berg en zijn team hebben met Vrijheid Vastgoed een online cursus opgezet waarin jij precies leert wat investeren in vastgoed inhoudt, hoe je dit aanpakt en waar je rekening mee moet houden. In deze review lees je onze mening over Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg.

Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg
Bron

Over Martijn van den Berg

In augustus 2019 zetten Martijn van den Berg en zijn team Vrijheid Vastgoed op. Zij waren al bezig met vastgoedbeleggen, en kregen steeds vaker de vraag hoe ze dat deden. Hun doel was dus niet om een groot bedrijf te worden, maar puur om mensen te helpen.

Martijn van den Berg was zelf al vroeg geïnteresseerd in economie, wat blijkt uit de economie-opleiding die hij volgde vanaf 2004 op het HBO. Daarna heeft Martijn vele banen gehad in de economische en bedrijfskundige sector. Ondertussen was hij altijd al bezig met beleggen in vastgoed. In 2019 kreeg hij dus zo veel vragen hoe hij dit deed, dat hij Vrijheid Vastgoed opgezet heeft. Dit doet hij samen met elf anderen, die ook allemaal veel ervaring hebben in vastgoedbeleggen. Samen bundelen ze hun kennis om zo een zeer waardevolle online cursus op te zetten.

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Ongeveer 1100 mensen hebben al aan de cursus deelgenomen.

Prijs cursus: De cursus kost als je het in een keer aanschaft 1397 euro. Als je in 3 termijnen betaalt, kost het 697 euro per keer. Dit is in totaal 2091 euro. Het is dus een stuk voordeliger om het in een keer aan te schaffen.

Kortingsmogelijkheden: Op het moment van schrijven (september 2022) geldt er een actiekorting. De eenmalige aanschaf is verlaagd van 1897 euro naar 997 euro. En de aanschaf in drie termijnen is verlaagd van 697 euro naar 397 euro.

Geschikt voor / voor wie: De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in vastgoedbeleggen. Of je beginner of iets meer gevorderd bent, maakt dan niets uit. Als je iets meer gevorderd bent, zouden we wel aanraden om even te kijken in het cursusaanbod of er nog genoeg dingen aan bod komen die je nog niet weet.

Wat leer je in de cursus?

Overzicht modulen

  • De basis van vastgoed
  • Fundering van jouw portefeuille
  • Zoekgebied bepalen
  • Deals zoeken
  • Wet en regelgeving
  • Rendementsberekening
  • Financieel en creatief financieren
  • Verbouwen en verhuren

Samenvatting belangrijkste leerdoelen

Zoals je kunt zien aan de bovenstaande modules, wordt de cursus langzaam opgebouwd. Je begint echt bij het begin en leert alle belangrijke termen in het vastgoed kennen. En waarom zou je moeten investeren in vastgoed? Vervolgens ga je je doelen bepalen. Aan de hand daarvan leer je je zoekgebied bepalen en deals zoeken. Martijn en zijn team wijzen je daarna ook op de wet en regelgeving waar je rekening mee moet houden. Daarna wordt er verder ingegaan op de financiën. Hoe kun je je rendement berekenen en waar betaal je je eerste vastgoed eigenlijk van? En hoe voeg je waarde toe aan je vastgoed, waardoor je er nog meer winst uit haalt? Dit zijn de belangrijkste voorbeelden van lessen die je leert tijdens deze cursus.

Reviews Vrijheid Vastgoed

Vrijheid Vastgoed geeft op hun eigen website enkele reviews van Trustpilot weer. Deze hebben wij hieronder ook even voor jou weergegeven:

Vrijheid Vastgoed reviews
Bron

Zoals op bovenstaande foto te zien is, geven ze ook weer dat ze gemiddeld 4,7 sterren hebben gekregen op basis van 33 reviews. Hierbij kun je ook via de website doorklikken naar de gehele reviewpagina van Trustpilot. Hier zijn alle reviews te zien. Wat meteen opvalt als je deze reviews ziet, is dat er bij alle reviews ‘review op uitnodiging’ staat. Dit betekent dat Martijn van den Berg zelf heeft gevraagd aan deze mensen om een review te schrijven. 

Aan de andere kant hoeft dit niet per se te betekenen dat de reviews niet betrouwbaar zijn. Trustpilot is een openbaar platform waar iedereen zijn of haar review op kan delen. Mochten er dus wel mensen geweest zijn die negatief zijn over de cursus, dan hadden die ook zelf zonder uitnodiging een review kunnen achterlaten. Maar het zou wel kunnen dat het aantal sterren nu iets hoger is dan dat het geweest zou zijn zonder uitnodiging. De kans is namelijk groot dat alleen mensen uitgenodigd worden voor een review wanneer ze extreem enthousiast over de cursus zijn.

Voordelen & Nadelen

Dat al 1100 mensen Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg gevolgd hebben en er vrijwel geen negatieve recensies online te vinden zijn, zegt op zich al vrij veel. In 20 uur aan cursusmateriaal ga je heel diep op vastgoedbeleggen in. Als je ook meer wil weten over andere vormen van beleggen, dan is deze cursus misschien niet iets voor jou, aangezien het dus alleen heel specifiek ingaat op vastgoedbeleggen.

Wat ook fijn is aan deze cursus, is dat je niet alleen levenslang toegang krijgt tot de meer dan 20 uur aan cursusmateriaal, maar dat je veel meer krijgt. Je krijgt toegang tot een 24/7 Facebook community waarin je al je vragen kunt stellen. Ook is er wekelijkse groepscoaching, zijn er live meetings en kun je gebruikmaken van een checklist, scripts en meer.

Misschien klinkt de prijs van 1397 voor ‘slechts’ 20 uur aan cursusmateriaal in eerste instantie wat veel. Maar als je er over nadenkt hoeveel winst je kunt gaan maken met slechts een vastgoedinvestering, dan heb je dat geld waarschijnlijk zo terugverdiend. Aangezien je ook toegevoegd wordt aan een community en levenslang toegang houdt tot de cursus, heb je ook altijd iets om op terug te vallen. En mocht je toch nog meer persoonlijke begeleiding willen, wat bij deze cursus wel een beetje ontbreekt, dan kun je ook nog aansluiten bij het 1-op-1 coaching traject of bij het Vastgoed Retreat.

Alternatieven

Zoals hierboven vermeld, biedt Martijn van den Berg met Vrijheid Vastgoed sowieso twee persoonlijke en intensievere alternatieven. Als eerste is er het driedaagse Vastgoed Retreat. Hierbij word je in drie dagen volledig ondergedompeld in de wereld van vastgoedbeleggen. Zo leg je een goede fundering om mee aan de slag te gaan. Je krijgt persoonlijke begeleiding en trekt 3 dagen met mede-cursisten en professionals op. Hierdoor leer je supersnel heel veel over vastgoedbeleggen.

Ook is er het 1-op-1 mentortraject waar je aan kunt deelnemen. Hierbij krijg je een half jaar lang persoonlijke begeleiding op het gebied van vastgoedbeleggen. Het grote voordeel van dit traject is dat je kunt meeliften op het netwerk van Vrijheid Vastgoed. Hierdoor kun je vastgoed voor onder de marktwaarde aankopen en ook nog eens verhuren met hoge rendementen. Daarnaast is het coaching traject volledig op jouw wensen en behoeftes aangepast.

Daarnaast heeft Martijn van den Berg ook nog de Vastgoed Community opgezet, waarin je voor een vast bedrag per maand je kunt omringen met gelijkgestemden. In dit netwerk profiteer je van kennis van gelijkgestemden, experts en samenwerkingspartners. Met masterminds, masterclasses en het Vastgoed café word je in korte tijd steeds bedrevener in het vastgoedbeleggen.

Wil je nou wel een financiële cursus volgen, maar geen cursus over vastgoedbeleggen? Dan zijn er heel veel andere cursussen waar je aan kunt denken. Voor een volledig overzicht raden wij aan om onze reviewpagina met financiële cursussen te bekijken.

Conclusie & gedachten

Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg is geschikt voor jou als je wil beginnen met vastgoedbeleggen of als je al bent begonnen maar niet goed weet hoe je het precies moet aanpakken. In de cursus leer je stap voor stap wat vastgoedbeleggen is, waar je rekening mee moet houden, hoe je het moet aanpakken en hoe je het kunt financieren. De cursus is zeker de moeite waard volgens de positieve reviews (die overigens wel allemaal ‘op uitnodiging’ geschreven zijn). Je krijgt niet alleen meer dan 20 uur aan lesmateriaal, maar ook toegang tot een Facebook community en andere handige zaken.

De prijs van 1397 euro kan misschien veel lijken, maar er gaat veel geld om in vastgoedbeleggen. Daarom is er een grote kans dat je bij een succesvolle vastgoedbelegging dit geld zo terugverdiend hebt. Maar om een succesvolle vastgoedinvestering te kunnen doen, moet je er wel wat vanaf weten. En daar kan Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg bij helpen.

Als alternatief voor Vrijheid Vastgoed de online cursus, kun je ook voor een van de andere cursussen van Vrijheid Vastgoed kiezen, namelijk het 1-op-1 mentortraject, of voor het driedaagse Vastgoed Retreat. Hierbij krijg je wat meer persoonlijke begeleiding dan bij de online cursus, maar er hangt natuurlijk ook een iets hoger prijskaartje aan vast.

Heb jij ervaring met Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *