Je droombedrijf bouwen in 28 dagen van de IMU 

Je droombedrijf bouwen in 28 dagen van de IMU 

Internet Marketing Unie (IMU) heeft een cursus bouw je droombedrijf in 28 dagen met maar slechts één uurtje per dag. Binnen vier weken leren ze je hoe je product en salesfunnel online staan en dat je hiermee ook je eerste bezoekers, leads en klanten bereikt. Klinkt veelbelovend, dus vonden wij het tijd om de cursus te gaan bekijken en volgen.

Tonny en Martijn van de IMU
Bron: IMU

Over IMU

De eigenaren van de IMU zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Tonny is in 2010 aan de keukentafel in huis begonnen met het helpen van ondernemers met online marketing. Martijn begon ooit als klant van de IMU, maar werd al snel mede-eigenaar van de IMU zelf. Tonny houdt zich dagdagelijks bezig met de IMU van morgen en Martijn is zoals zij het noemen de directeur van vandaag. En Tonny kan je wellicht ook kennis van De Psychologie van Succes podcast. Inmiddels heeft de IMU meerdere succesvolle boeken, cursussen en softwareprogramma’s. 

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: De cursus werd in 2020 gelanceerd en toen deden er 1589 ondernemers mee. Inmiddels hebben vele anderen de cursus ook gevolgd.

Prijs cursus: 197 euro.  

Kortingsmogelijkheden: Op dit moment is er geen korting actief. 

Geschikt voor / voor wie: voor iedereen die graag een eigen (online) bedrijf wil opzetten, maar die niet weet waar hij of zij moet beginnen. Weet je nog niet zeker of je een eigen bedrijf wil opzetten? Ook dan kan de cursus waardevol zijn om in te zien wat er allemaal bij komt kijken en hoe je een product lanceert en hiervan de marketing kan doen. 

Heb je al wel een eigen bedrijf, maar wil je er meer uithalen? Ook dan kan deze cursussen een goede motiverende opfrisser zijn.

Wat leer je in de cursus?

In de cursus bouw je droombedrijf binnen 28 dagen ga volgende punten leren en direct uitvoeren:

  • Een duidelijk plan voor je business van maximaal 1A4
  • Het inrichten van een productfunnel met de juiste (digitale) producten en prijzen die passen bij jouw klant
  • Direct een eigen website opzetten. Ook leren ze je direct een betaalsysteem aan je website te koppelen, zodat je geen omzet verliest en direct geld kan gaan verdienen
  • Een verkooppagina, die aanspreekt, ook als je niet goed bent in schrijven
  • Upsellen, wat inhoud dat je meer gaat verkopen, leren ze je ook direct in te richten
  • Een (gratis) weggever met opt-in om bezoekers direct aan je vast te binden
  • Een automatische funnel, zodat je weinig tijd kwijt aan je marketing. Dit werkt enorm goed
  • Online advertenties 
  • Strakke video’s leren opnemen en neerzetten
Reviews van de cursus bouw je droombedrijf in 28 dagen van de IMU
Bron: IMU

Reviews cursus

De reviews op de website van de IMU liegen er niet om. Deelnemers van de cursus zijn groot fan van de energie van de heren, de hulp en het gebruiksgemak. Ook hebben wij zelf de cursus gevolgd en ervaren dat zij veel kennis te bieden hebben. Wij vonden het jammer dat de toegang verliep, maar om altijd toegang te houden kan je ook lid worden van de community, waardoor je altijd toegang houdt en geholpen kan worden door de IMU of hun leden.

Voordelen & Nadelen

Tonny en Martijn hebben ontzettend veel kennis en bewezen dat zij bedrijven succesvol kunnen neerzetten en helpen. Dat zij je in deze cursus gaan leren hoe je dit zelf kan doen en dat je de mogelijkheid hebt om vragen aan hen en hun team te stellen, maakt deze cursus het volgen zeker waard. Je kan de cursus volgen op het moment dat voor jou zelf gewenst is, doordat de lessen niet live zijn. Maar ze bieden wel elke werkdag tussen 10 en 11 uur ‘s ochtend om live vragen te stellen aan hun team. 

Het nadeel van deze cursus is dat de toegang verloopt na 60 dagen. Het is hierdoor aan te raden om de cursus aan te schaffen op het moment dat je echt 28 dagen de tijd hebt om er minimaal één uur per dag mee aan de slag te gaan. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat je de meeste waarde uit de cursus zal gaan halen. 

Het boek de Online Marketing Tornado van de IMU
Bron: IMU 

Alternatieven

Er zijn verschillende alternatieven voor de cursus afhankelijk van je wensen. Wil je meer leren over het opzetten van een bedrijf? Dan kan je bijvoorbeeld kijken naar de spoedcursus geld verdienen met je passie van 365 Dagen Succesvol of start je online bedrijf van Nowherdays. Ten opzichte van de cursus van 365 Dagen Succesvol ligt de nadruk van deze cursus meer op direct toepassen en uitvoeren in plaats van ontdekken hoe je een verdienmodel maakt van je passie. 

Heb je al een eigen bedrijf of bepaalde kennis en heb je meer behoefte aan specifieke kennis? Dan biedt de IMU ook een spoedcursus voor alleen online marketing of leer vanuit hun boek de Online Marketing Tornado. Liever een specifiek marketingkanaal leren? Bekijk hier over welke cursussen onze experts nog meer een review geschreven hebben. 

Conclusie & gedachten

Heb je nog weinig ervaren met ondernemen en wil je kennis op verschillende gebieden opdoen om jouw eigen bedrijf te kunnen starten? Dan is de cursus bouw je droombedrijf in 28 dagen zeker het volgen waard. Ben je al iets meer ervaren? Dan kan de cursus een goede opfrisser zijn, maar zal je waarschijnlijk niet heel veel nieuws leren.

Je leert in de cursus over meerdere onderwerpen, die handig zijn voor je eigen bedrijf, zoals: een website bouwen, een weggever, een betaaloptie toevoegen aan je website en zorgen voor een aantrekkelijke salespagina. Je bent 28 dagen lang bezig met bouwen aan je bedrijf en kennis in plaats van met het doen van marktonderzoek. Let op dat je een beperkte periode van 60 dagen toegang hebt, waardoor het goed is om de cursus aan te schaffen als je écht de tijd hebt om de modules te volgen. 

Heb jij ervaring met de cursus bouw je droombedrijf in 28 dagen van de IMU? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *