Podcast Masters Academy van Mirjam Heggers

Podcast Masters Academy van Mirjam Heggers

De afgelopen jaren neemt het aantal podcasts enorm toe. Logisch, want het is niet alleen leuk om te maken, maar ook een goede manier om jouw kennis te delen. Doordat een aflevering al snel tussen de twintig en veertig minuten duurt, is er veel tijd om jouw kennis naar voren te laten komen. Daarnaast kan je ook altijd gasten uitnodigen, waardoor je zelf leert en nog meer waarde kan bieden voor je luisteraars. 

Maar het beginnen van een podcast is zo makkelijk nog niet, maar gelukkig bestaan daar cursussen voor. In deze review kijken we naar de Podcast Masters Academy van Mirjam Heggers.

Over Mirjam Heggers

Mirjam Heggers is podcast expert voor ondernemers en helpt ondernemers bij het opzetten van hun eigen succesvolle podcast. Zelf heeft ze ook een succesvolle podcast genaamd Hooked on Business, waarmee ze wekelijks ondernemers en bedrijven inspireert over ondernemerschap. Haar podcast stond direct op nummer één in de categorie business en werd meer dan 60.000 keer gedownload. Dat belooft wat voor deze cursus toch? 😉 

Naast het podcasten is Mirjam ook nog auteur voor het platform Frankwatching, waar zij regelmatig haar kennis deelt. 

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Onbekend, maar dit zullen er velen zijn gezien de bedrijven en mensen waarmee zij samen heeft gewerkt. 

Prijs cursus: 1000 euro (exclusief BTW). Het is ook mogelijk om in drie termijnen te betalen, in dit geval betaal je drie keer een bedrag van 350 euro. Of 2000 euro voor de business variant, waarover later meer.

Kortingsmogelijkheden: Zover bekend is er geen korting

Geschikt voor / voor wie: Iedereen die een podcast idee heeft, maar nog niet is begonnen. In deze cursus word je idee omgezet in een succesvolle podcast, die luisteraars trekt.

Wat leer je in de cursus?

De cursus bestaat uit vier modules en een extra bonus module, dus eigenlijk zijn het vijf modules. 

Module 1 – Bedenk

In deze module leer je meer over de structuur, inhoud en vorm

Module 2 – Creëer 

In deze module ga je aan de slag met je eerste drie afleveringen, je gaat ze voorbereiden en je leert over het publiceren.

Module 3 – Promoot

In de derde module leer je alles over het promoten van je podcast. Zoals hoe trek je luisteraars aan en hoe kan je je podcast promoten? Maar je leert ook om te kijken naar de statistieken van je podcast, zodat je zelf goed kan monitoren hoe het er voor staat.

Module 4 – Verdien

In module 4 leer je over hoe je jouw podcast kan inzetten als verdienmodel. Je kan verdienen aan je eigen product, aan externe partijen en aan je expert status. 

Extra module

De extra module bestaat uit nog zes extra lessen. Hierin leer je onder andere over goede titels voor je podcast, hoe je voor een goede kwaliteit kan zorgen en hoor je meer over de ervaringen van Mirjam Heggers zelf.

Reviews cursus

Over de cursus van Mirjam Heggers zijn enorm veel positieve reacties te vinden. Op haar eigen website staan meerdere screenshots van Google Reviews, die laten zien hoeveel waarde ondernemers uit de cursus hebben gehaald. Hierbij wordt vaak aangehaald dat de ondernemers direct complimenten kregen over hun podcast of hier direct nieuwe klanten met een hoge omzetwaarde uit haalden. 

Op de website van bedrijven consultant is eerder al een review geschreven over de cursus van Mirjam. Deze reviews is erg positief over de modules 3 en 4, die volgens hen zouden ontbreken bij vergelijkbare cursussen. Dit terwijl deze twee modules van groot belang zijn. 

Voordelen & Nadelen

De cursus van Mirjam Heggers biedt verschillende voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is dat de cursus ontzettend concreet is. Je idee wordt tot een concreet plan gemaakt, die je direct kan starten. Je leert namelijk ook alles over het opnemen met goede kwaliteit, publiceren, promoten en verdienen met je podcast. Daarnaast heb je de keuze uit toegang voor 3 maanden of toegang voor 6 maanden. In het geval dat je voor 6 maanden kiest, krijg je hier ook nog een business hackathon bij. Dit zorgt er wel voor dat de cursus 1000 euro duurder is. Als je een podcast wil opstarten en de tijd neemt om de lessen in te plannen, heb je in principe voldoende aan 3 maanden toegang. Tot slot is het voordeel dat je ook toegang krijgt tot een community, waarin je 24/7 je vragen kan stellen en anderen kan ontmoeten.

Er zijn nog geen nadelen die wij gevonden hebben. Het kan een nadeel zijn dat je beperkt toegang hebt, maar dit hoeft geen probleem te zijn als je de lessen voor jezelf inplant qua tijd. De cursus is wellicht redelijk geprijsd, maar het voordeel is dat je podcast een verdienmodel kan zijn, dus zie het als een investering. 

Alternatieven

Mocht je nog twijfelen over het aanschaffen van de cursus is het aan te raden eerst het gratis stappenplan te downloaden of je aan te melden voor de gratis masterclass. Dit stappenplan kan enorm helpen bij het uitdenken van je eigen podcast idee. Dit is ook een mooie basis om in te vullen, voordat je aan de cursus gaat beginnen.

Weet je nog niet of podcasten voor jou dé manier is om meer uit je bedrijf te halen? Kijk welke cursussen er nog meer aangeboden worden bij onze reviews.

Conclusie & gedachten

Heb jij een podcast idee of zou je graag een podcast willen opzetten, maar weet je niet hoe je dit verder kan aanpakken van A tot Z? Dan is deze cursus ideaal voor jou. Je wordt niet alleen geholpen bij het omzetten van je idee tot een concreet plan, maar leert ook hoe je jouw podcast kan gaan promoten en hoe je er geld mee kan gaan verdienen. Kom je er even niet uit of wil je sparren? Dan kan je altijd een bericht sturen in de community waar je 24/7 toegang toe hebt.

Aan de reviews te lezen, zijn er meerdere ondernemers die hun investering van het geld dat ze hebben uitgegeven aan de cursus vrijwel direct met de eerste paar afleveringen hebben terugverdient door het aantrekken van klanten. Als je serieus aan de slag gaat met de cursus, is het de investering dus dubbel en dwars waard. 

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk eerst het gratis stappenplan en bedenk voor jezelf of je klaar bent om de stap te zetten om een podcast te gaan beginnen. Dit vraagt namelijk wel tijd, discipline en aan het begin een investering. 

Heb jij ervaring met de Podcast Masters Academy? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *