Start je online bedrijf van Nowherdays

Start je online bedrijf van Nowherdays

Zo snel mogelijk van A tot Z leren hoe je je eigen (online) bedrijf kan beginnen? Dan is de cursus van Nowherdays wellicht een goede optie voor jou. Als je snel wil beginnen kan je binnen slechts één week voldoende kennis opdoen om van start te gaan. In deze review van de cursus start je online bedrijf gaan we verder in op de inhoud, voor- en nadelen en alternatieve cursussen. 

Paulien van Eerdenburg
Bron LinkedIn

Over Nowherdays

Paulien van Eerdenburg is de oprichter van nowherdays.nl. Dit is het online platform voor Dutch Girlbosses (to be). Now Her Days betekent dan ook letterlijk ‘Nu haar dagen’. De afgelopen 10 jaar heeft Paulien veel opleidingen gevolgd over online ondernemen. Ze begon met MBO, maar heeft uiteindelijk haar MBA behaald (Master of Business Administration). Pas daarna is ze in de praktijk begonnen met haar eigen bedrijf: een succesvolle wijnhandel. Vervolgens is ze met haar nieuwe eigen bedrijf andere vrouwen gaan helpen om hun eigen bedrijf te realiseren. 

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Volgens de website van Nowherdays zijn 600+ vrouwen je voor geweest

Prijs cursus: Normaal gesproken kost de cursus 495 euro, maar op het moment van deze review is het mogelijk om de cursus voor slechts 99 euro aan te schaffen. Hoe lang deze korting actief is, is onduidelijk.

Kortingsmogelijkheden: Op dit moment geldt er een korting voor iedereen die interesse heeft in de cursus.

Geschikt voor / voor wie: Nowherdays is voornamelijk gericht op de doelgroep vrouwen. Daarnaast is deze cursus voornamelijk gericht op het starten van een online bedrijf, maar zal je ook voor leren over zaken die voor offline bedrijven gelden. 

Wat leer je in de cursus?

De cursus bestaat uit 100+ onderdelen inclusief video’s en de mogelijkheid om tijdens de live Q&A met je coach vragen te stellen. De cursus is zeer uitgebreid en leert je allereerst ontdekken waar jouw talent ligt en wat je kwaliteiten zijn. Voordat je je eigen bedrijf begint, is het altijd handig om hierbij stil te staan. Vervolgens zal je meer leren over verdienmodellen, een niche kiezen, je doelgroep bepalen en praktische zaken die nodig zijn voor het starten van je eigen bedrijf. 

Bij het aanschaffen van de cursus krijg je ook 4 bonussen, die waardevol zijn bij het starten van je eigen bedrijf. 

  • Bonus 1: Live Q&A met Nowherdays Business Coach t.w.v. 99 euro
  • Bonus 2: Masterclass ‘Online Verkopen’ t.w.v. 99 euro
  • Bonus 3: Gastles van Charlotte’s Law over je ‘Bedrijfsnaam’
  • Bonus 4: Gastles van Yesser over ‘Verzekeringen’
Reviews Start je bedrijf van Nowherdays
Bron: Nowherdays

Reviews start je online bedrijf

Naast bovenstaande reviews die je kan vinden op de website van Nowherdays worden er ook nog enkele cijfers weergegeven. Er staat dat 100% de cursus aanbeveelt, 71% van de deelnemers vindt dat de cursus meer bevat dan verwacht op voorhand en de beoordeling een 8.5 is. Het is jammer dat het niet inzichtelijk op basis van hoeveel cursisten deze cijfers zijn gebaseerd.

Als je kijkt naar eerdere reviews dan lijkt het dat deze cursus eerder gratis werd aangeboden. Het is mogelijk hierdoor echt basiskennis waar je vooral zelf mee aan de slag moet gaan. Het kan je hierdoor wel goed op weg helpen voor als je nog geen tot weinig ervaring hebt met ondernemen en dit voor jou nog als onbekend of spannend aanvoelt.

Voordelen & Nadelen

De voordelen van de cursus start je online bedrijf is dat er ook een app is, waardoor je de korte lessen overal gemakkelijk kan volgen. De cursus is onderverdeeld in kleine stappen, waardoor elke les ongeveer 10 minuten duurt. Dit maakt het voor de cursisten behapbaar en gemakkelijk toegankelijk, ook voor als je weinig tijd hebt op een dag.

De cursus bevat veel informatie en neemt je stap-voor-stap mee in het opzetten van je eigen (online) bedrijf, maar je hebt maar beperkt toegang tot de cursus. De toegang verloopt na zes weken, wat relatief snel kan zijn voor het doornemen van 100+ onderdelen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe goed je al weet welke richting je op wil en hoeveel tijd je beschikbaar stelt voor jezelf. Een ander nadeel kan zijn dat de cursus ook nog ingaat op waar je kwaliteiten liggen en welke soorten verdienmodellen er zijn voor als je al een concreet idee hebt. 

Alternatieven

Naast de cursus start je online bedrijf biedt Nowherdays ook een startup en groei traject aan. Het lijkt dat het alleen mogelijk is om eerst hierover een 30 minuten gesprek in te plannen. Het is niet zichtbaar wat het kost om aan dit traject te beginnen. De trajecten zijn een stuk uitgebreider en met meer hulp van het team van Nowherdays dan de cursus start je online bedrijf. 

Wil je een cursus volgen van een ander bedrijf? Dan is het mogelijk om de spoedcursus geld verdienen met je passie van 365 Dagen Succesvol te volgen. Ook hierbij gaat het om geld verdienen met je kwaliteiten. Wil je in 28 dagen een succesvol bedrijf beginnen en meer leren over het neerzetten van een website, salespagina en direct een betaaloptie op je website mogelijk maken? Dan is wellicht de cursus bouw je droombedrijf binnen 28 dagen van de IMU een betere optie. 

Conclusie & gedachten

Deze cursus is vooral gericht op vrouwen, die nog geen ervaring hebben met het opzetten van een eigen bedrijf. Daarnaast is het ook deels gericht op vrouwen die wellicht nog niet goed weten waar ze exact een bedrijf in willen beginnen. Door het maken van opdrachten en de feedback van jouw coach kan je dit achterhalen. De kans is groot dat na het volgen van de cursus je een concreet idee hebt, maar dat dit nog niet direct staat of is uitgewerkt. Mocht je al een concreet idee hebben, is het het overwegen waard om te kijken naar een andere cursus

Heb jij ervaring met de cursus Start je online bedrijf van Nowherdays? Laat hieronder weten hoe jij het hebt ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *