Vliegende start met je boekhouding van Wicherson Administratie

Vliegende start met je boekhouding van Wicherson Administratie

De een is dol op cijfers en de ander wordt er gek van. Als ondernemer kan je er niet om heen: belastingaangifte, omzet, winst en kosten. Het is enorm belangrijk om je financiële plaatje goed te hebben staan. Niet alleen voor jezelf, maar ook om ervoor te zorgen dat je alle regels goed volgt en goed benut. Het hebben van een boekhouder is vaak duur en aan het begin misschien nog onnodig. Om jou de zekerheid, regeltjes en hulp te bieden als startende ondernemer biedt Wicherson Administratie de cursus vliegende start met je boekhouding aan.

Over Wicherson Administratie

Wicherson Administratie is het bedrijf van Jenka. Haar administratiekantoor is gevestigd in Friesland, maar ze helpt ondernemers door heel Nederland met hun vragen. Met de kennis die Jenka heeft opgedaan tijdens haar studie accountant wil zij graag andere startende ondernemers helpen. Ze weet inmiddels zelf ook hoe het is om een startende ondernemer te zijn.

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Het is onbekend hoeveel mensen de cursus al gevolgd hebben.

Prijs cursus: Van 247 voor 147 euro op dit moment. Voor dat bedrag heb je enkel toegang tot de cursus voor 3 maanden. Er is ook een optie voor een membership, de kosten variëren van 17 tot 57 euro per maand. Je hebt na de cursus nog toegang tot haar community, wat je de mogelijkheid biedt om vragen te stellen, maar ook om mee te doen aan de gezamenlijke meetings. In de gezamenlijke meetings wordt bijvoorbeeld (op tijd) belastingaangifte gedaan. Er bestaan drie gradaties in het membership. Het membership is maandelijks opzegbaar of te down- of upgraden. 

Kortingsmogelijkheden: bekend/onbekend

Geschikt voor / voor wie: De cursus is gericht op (startende) ondernemers, die graag zelf hun boekhouding en btw-aangifte willen doen.

Wat leer je in de cursus?

De cursus vliegende start met je boekhouding bestaat in totaal uit vier modules. Alle modules zijn zowel in tekst beschikbaar als in video, waardoor je zelf kan beslissen hoe jij de cursus het liefst wil volgen. Naast de uitleg zitten er ook opdrachten en een quiz bij, zodat je direct aan de slag kan met wat je hebt geleerd. In de cursus wordt alles uitgelegd aan de hand van het boekhoudpakket E-boekhouden. Het is echter geen eis dat jij ook van dit boekhoudpakket gebruik maakt, want in alle boekhoudpakketten kan je de uitleg toepassen.

  • Module 1: Ondernemen
  • Module 2: Administratie
  • Module 3: Omzetbelasting
  • Module 4: Boekhoudpakket, alle ins en outs over E-boekhouden

Reviews Vliegende start met je boekhouding

Enkel op de website van Wicherson Administratie staan reviews die echt over de boekhoudcursus zelf gaan. Via Google gaan de reviews over het werk dat Jenka levert als je de boekhouding bij haar uitbesteed. Alle reviews die te vinden zijn, zijn positief. De hulp is waardevol en daarnaast denkt Jenka graag mee of geeft je waardevolle tips. 

Voordelen & Nadelen

Naast de tips en informatie die je in de cursus krijgt, blijft het aan jezelf om je boekhouding goed te doen en bij te houden. Er is geen stok achter de deur of optie om vragen te stellen. Als je geen stok achter de deur nodig hebt, maar enkel de kennis dan is de cursus een goede optie. Het membership biedt wel een stok achter de deur met  gezamenlijke meetings en de mogelijkheid om al je vragen te stellen. 

Doordat de vierde module helemaal gericht is op E-boekhouden is het afhankelijk van welk boekhoudpakket jij hebt hoe waardevol deze module voor je is. Mocht je nog geen boekhoudpakket hebben, kan je door de video’s in de cursus ervaren of E-boekhouden wellicht bij jou past. 

Alternatieven

Jenka biedt via haar bedrijf Wicherson Administratie verschillende opties aan. Naast de besproken cursus biedt zij ook drie soorten memberships aan en een pakket genaamd grip op je cijfers. Met het grip op je cijfers pakket krijg je meer inzicht in je omzet en kosten, hierdoor kan je bijvoorbeeld doorrekenen wat jouw uurloon zou moeten zijn. Maar het helpt bij nog veel meer zoals kilometerregistratie, urenregistratie en je btw-aangifte. Ook kan je alles aan Jenka uitbesteden als je zelf je boekhouding om welke reden dan ook liever niet zelf wil doen. 

Ben je nog niet overtuigd over de cursus van Jenka? Bekijk dan hier welke reviews onze experts nog meer hebben geschreven op het gebied van ondernemen.

Conclusie & gedachten

Als startende ondernemer kan het lastig zijn om je financiële plaatje goed op orde te hebben. Naast de belastingaangifte die je moet gaan doen, is het ook belangrijk om een juist uurtarief te hanteren. In deze cursus helpt Jenka je bij alle financiële zaken als startende ondernemer. Gezien dit complex is, is het fijn om op de hoogte te zijn van de punten waar je op moet letten en wat extra tips te krijgen. 

Als je nog weinig tot geen kennis hebt, zal je de kosten van de cursus waarschijnlijk al snel terugverdienen. Als je het risico loopt op een boete, omdat je dingen onjuist of niet vermeld bij je aangifte, dan is deze al snel duurder dan het aanschaffen van de cursus. Blijf je toch twijfelen om alles zelf te doen? Dan kan je kijken of het membership of het helemaal uitbesteden aan Jenka iets is voor jou. 

Heb jij al ervaring met de cursus vliegende start met je boekhouding van Wicherson Administratie? Laat hieronder weten hoe je het hebt ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *