Online Cursus Beleggen van thehappyinvestors.nl

Online Cursus Beleggen van thehappyinvestors.nl

Droom jij ervan om financieel onafhankelijk te zijn en wil je over een aantal jaar stoppen met werken om te leven van je investeringen? De Online Cursus Beleggen van thehappyinvestors.nl helpt jou bij het bereiken van dit doel. Met hun bewezen strategie leren ze jou alles over het succesvol beleggen op lange termijn. Met meer dan 75 uur aan cursusmateriaal heb je genoeg stof om je tanden in te zetten.

Over Jorik Vermeulen

Jorik Vermeulen is de oprichter en eigenaar van thehappyinvestors.nl. Hij heeft een universitaire opleiding gevolgd in de richting van strategie en management en hiervoor een onderscheiding ontvangen. Daarnaast is hij een fanatieke ondernemer en heeft hij al meer dan acht jaar ervaring met beleggen. 

Op zijn 23e begon Jorik met beleggen met als belangrijkste doel om keuzevrijheid te krijgen. Hij wilde doen wat hij wilde, zonder dat geld hiervoor een belemmering zou vormen. Ook wilde hij minder uren werken en meer uur besteden aan zijn vriendin en familie. Toen Jorik begon met beleggen had hij geen strategie en plan. Hierdoor maakte hij veel fouten. Ondertussen heeft hij een bewezen track record en heeft hij met zijn 30 jaar al meer dan €180.000 euro aan beleggingsvermogen. Nu is hij al financieel vrij, maar op zijn veertigste zal hij zelfs financieel onafhankelijk zijn. 

Door deze financiële vrijheid heeft Jorik de tijd om jou persoonlijk advies te geven tijdens de cursus. Hij geeft jou namelijk ook graag de financiële vrijheid die hij zelf ervaart. Zijn bewezen strategie is volgens hemzelf geen geheim, maar een strategie die gebaseerd is op wat werkt volgens onderzoek.

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Op dit moment hebben 235+ langetermijnbeleggers de cursus al gevolgd.

Prijs cursus: De cursus kost €999,- voor levenslange toegang, €599,- voor een jaarabonnement (op dit moment afgeprijsd met 25% van €796,-) en €199,- voor een kwartaalabonnement. De totale waarde van de cursus is €3166,-. Daarnaast moet je bereid zijn om iedere maand minimaal 200 euro in te leggen voor financiële vrijheid. Dit bedrag is minimaal 500 euro voor financiële onafhankelijkheid.

Kortingsmogelijkheden: Op dit moment ontvang je een korting op een jaarabonnement. Als je van plan bent langer dan een jaar gebruik te maken van de cursus, dan zou een eenmalige investering het voordeligste zijn. Als je denkt in een kwartaal alle cursussen te kunnen volgen, dan is een kwartaalabonnement het voordeligste. Let er hierbij wel op dat je na het kwartaal ook je toegang tot onder andere de community en het wekelijkse aandelenonderzoek verliest.

Geschikt voor wie: Volgens thehappyinvestors.nl is de cursus voor jou geschikt als je financiële onafhankelijkheid wilt bereiken en gelukkiger wilt leven. Ze geven hierbij aan dat er geen leeftijdsrestrictie is, maar dat je er waarschijnlijk wel het meeste uithaalt als je tussen de achttien en vijfenveertig jaar bent. Op die leeftijd heb je namelijk het meeste profijt van langetermijnbeleggingen.

Wat leer je in de cursus?

Overzicht modulen:

Module 1: Succes Mindset

Module 2: Money Mindset

Module 3: Basic Beleggen

Module 4 & 5: Winnen met beleggen

Module 6 & 7: Gevorderd beleggen

Module 8: Actie & 1-on-1 coaching

Samenvatting belangrijkste leerdoelen:

In de cursus wordt eerst de focus gelegd op het bereiken van een positieve en gemotiveerde mindset. Zo leer je doelen en prioriteiten stellen waarmee je nu en over 10 jaar gelukkiger wordt. Daarnaast leer je ook over een mindset om veel geld te verdienen en hoe het bijvoorbeeld kan dat rijken steeds rijker worden. Wij denken ook dat mindset één van de belangrijkste dingen is als het op beleggen aankomt, dus dat is een goed begin.

Vervolgens ga je daadwerkelijk aan de slag met beleggen en hoe dit werkt. Daarbij worden ook de risico’s en rendementen meegenomen. Als je eenmaal snapt hoe dit werkt, ga je door met duurzaam beleggen en bijvoorbeeld de werking van ETF’s, dividend en vastgoed. Hierbij leer je verschillende strategieën die jou helpen een gevarieerde beleggingsportefeuille aan te leggen. Uiteindelijk ga je ook beleggen voor gevorderden, namelijk in individuele groeiaandelen, zodat je heel hoog rendement kunt behalen. 

Met al deze kennis kun je als het goed is zelf aan de slag. Vanaf nu gaat de cursus verder met 1-op-1 coaching. Je kunt zelf kiezen voor persoonlijke coaching of juist voor coaching binnen de community.

Reviews cursus

De volgende reviews staan op het moment van schrijven in juni 2022 op de website van The Happy Investors: 

  • Blij dat ik lid ben! – Met hulp van HIM de basis gelegd om mijn portfolio op te bouwen en de nodige ETF’s gekocht – Shephali Lodewijks
  • Lange termijn beleggen – Lange termijn beleggen met een goed plan naar financiële onafhankelijkheid – Evander Sneek
  • Veel geleerd – Het cursus aanbod voor lange termijn beleggen is enorm groot, waardoor je niet snel uitgeleerd zal zijn – Veronique Versaevel
  • Gelukkiger worden – Happy Investors is veel meer dan leren beleggen. Financieel vrij worden en beter leven! – Bert Kaptein

Ook zijn er op Google meerdere reviews over de cursus te vinden. De cursus krijgt maar liefst 4,9 sterren uit 23 recensies.

Happy Investor Methode

Voordelen & Nadelen

Deze cursus heeft verschillende voordelen. Als eerste bevat de cursus maar liefst meer dan 75 uur aan cursusmateriaal, met daarnaast nog concrete opdrachten en werkboeken die jou helpen de stof nog beter tot je te nemen. Ook krijg je individuele coaching en toegang tot een community, waardoor je al je vragen en twijfels kunt bespreken. Hierdoor leer je de stof extra goed.

Daarnaast kun je je zolang je lid bent altijd blijven ontwikkelen. Als er nieuw cursusmateriaal beschikbaar komt, profiteer je hier gewoon van mee. Ook ontvang je maandelijks portefeuille reviews, wekelijks aandelen onderzoek en een research tool waarmee je je aandelen zelf kunt analyseren. Een ander voordeel is dat Jorik Vermeulen zelf ook deze weg heeft afgelegd en hierdoor goede coaching kan geven. Hij heeft een bewezen track record en weet dus wat hij doet.

Aan de andere kant is thehappyinvestors.nl van Jorik alleen, waardoor het lijkt alsof de hele cursus op zijn eigen ervaring gebaseerd is. Hierdoor zou je eraan kunnen twijfelen of zijn bewezen track record voor iedereen zo zou werken of wellicht niet voor iedereen. Bovendien lijkt Jorik niet over de juiste papieren als financieel adviseur te beschikken. In dat geval is 1 op 1 coaching iets wat in een heel erg grijs gebied komt. Wij raden dan ook aan om daar voorzichtig mee te zijn.

Het nadeel van de cursus is dat het vrij duur is. Aan de andere kant kun je voor een vrij laag bedrag een kwartaalabonnement nemen en krijg je enorm veel cursusmateriaal voor je geld. Daarbij is er ook nog als voordeel dat de cursus een garantie heeft. Als het toch niet jouw ding blijkt te zijn, kun je gebruikmaken van de ‘niet goed, geld terug’ garantie.

Een ander nadeel is dat bij deze cursus verwacht wordt dat je financieel vrij of onafhankelijk wilt zijn. Hierdoor zijn de inleggen per maand wel minimaal 200 tot 500 euro. Als je dus klein wilt beginnen of niet per se financieel vrij wilt zijn, maar gewoon wilt leren hoe beleggen werkt en er een extra’tje mee wilt verdienen, dan is deze cursus waarschijnlijk niets voor jou.

Alternatieven

Behalve hun Online Cursus Beleggen, heeft thehappyinvestors.nl ook nog andere cursussen waar je van kunt profiteren. Zo hebben ze ook een gratis training beleggen, waarin je door middel van verschillende e-books en webinars de basis van beleggen leert. Je leert onder andere over EFT beleggen, asymmetrisch beleggen, succesvol beleggen en financiële onafhankelijkheid bereiken. Ook kun je gratis een rekentool downloaden waarmee je je vermogen kunt berekenen.

Mocht je ook financieel vrij willen zijn maar minder uit willen geven dan bij de Online Cursus Beleggen, dan kun je ook kiezen voor de cursus Beginnen met Beleggen. Dit is namelijk een vereenvoudigde cursus met meer dan 50 uur aan cursusmateriaal en kost slechts €199,-. Let op: dit is dus een korter gedeelte van de Online Cursus Beleggen. Met de cursus Beginnen met Beleggen doe je dus minder kennis op en leer je alleen de beginselen van beleggen. 

Hetzelfde principe geldt voor de cursus EFT & Dividend. Hierbij ontvang je een gedeelte van de Online Cursus beleggen. Dit onderdeel schaf je aan voor slechts €49,-.

Ben je op zoek naar een vergelijkbare cursus die ook verdiepend is en ingaat op langetermijnbeleggen? Bij de Beleggingscursus van Spaarvarkens.be leer je heel veel over beleggen en hoe je hier op de lange termijn profijt van kunt hebben. De voordelen ten opzichte van deze cursus van thehappyinvestors.nl is dat de aanbieders van de cursus een financiële achtergrond hebben en dat de cursus een stuk goedkoper is. Aan de andere kant krijg je bij die cursus geen 1-op-1 coaching.

Conclusie & gedachten

Deze cursus is ideaal als je graag op de lange termijn wilt beleggen en wilt investeren in een financieel vrije of onafhankelijke toekomst. Als je alleen wilt leren hoe beleggen werkt en hier alleen een extra’tje aan wilt overhouden, dan kun je deze cursus beter overslaan. Jorik Vermeulen is een ervaringsdeskundige en heeft een bewezen strategie waarmee je op termijn financieel onafhankelijk kunt zijn. Hoe jonger je bent, hoe meer je op de lange termijn kunt profiteren van deze cursus. 

In de cursus leer je over de juiste mindset, de beginselen van beleggen, in welke aandelen je zou moeten beleggen om hoog rendement te halen op de lange termijn, welke strategieën je kunt toepassen, hoe je je portefeuille zou moeten opstellen en nog veel meer. Daarnaast krijg je persoonlijke coaching en toegang tot de community met alle cursisten. De cursus is zeker de moeite waard als je wilt leren hoe je op de lange termijn financieel vrij kunt zijn.

De cursus is gemaakt door Jorik Vermeulen, een dertiger die zelf ervaren heeft hoe hij financieel vrij kan zijn door langetermijnbeleggingen. Dit betekent echter ook dat hij zelf de cursus heeft opgezet. Daarnaast is hij nog erg jong. Ook al heeft hij meer dan acht jaar ervaring met investeren en beleggen, het is niet bewezen dat hij over tien jaar nog zo veel vermogen zal hebben. Bovendien is het de vraag of zijn methode voor iedereen zo goed werkt, of dat het bij hem wellicht een toevalstreffer is geweest. Aan de andere kant laten voldoende recensies wel blijken dat hij niet de enige is voor wie deze strategie gewerkt heeft.

De cursus is vrij prijzig, maar je krijgt er ook veel voor terug. Als je eenmalig investeert, ben je voordeliger uit dan wanneer je een abonnement voor een kwartaal of jaar neemt. Maar als je er niet langer dan een kwartaal of jaar over wilt doen, dan kun je beter minder geld besteden en zo’n abonnement nemen. Daarnaast biedt thehappyinvestors.nl ook een gratis cursus beleggen aan. Ook kun je ook slechts een onderdeel van de ‘grote’ Online Cursus Beleggen aanschaffen, wanneer je niet alles wilt weten.

Heb jij ervaring met de Online Cursus Beleggen? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *