FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw

FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw

FIRE staat voor Financial Independence Retire Early. De naam zegt dus eigenlijk al wat je kunt verwachten. Hoe kun je je leven op zo’n manier indelen dat je financieel onafhankelijk wordt en vroeg met pensioen kunt gaan? In de FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw leer jij hoe je dit aanpakt. 

FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw
Bron

Over Financieel Vrije Vrouw

Financieel Vrije Vrouw heet ‘in het echt’ Janneke van den Brink. Janneke liep vroeger in haar ‘oude leven’ iedere keer weer tegen burn-outs aan. Het leven was te stressvol, dus besloot ze zelf de regie in handen te nemen. Ze begon met het vastgoedinvesteren door de overwaarde van haar huis te beleggen in een nieuw pand. Na een succes kocht ze haar tweede pand en nam ze ontslag bij haar vaste baan. Steeds meer beleggingsvormen trokken haar aandacht. Het werd zelfs een soort obsessie voor Janneke. Binnen 1,5 jaar had ze al bereikt dat ze kon rondkomen van haar inkomsten uit beleggingen. 

Hiervoor volgde ze heel veel cursussen, maar het viel haar op dat er amper vrouwen deelnamen aan deze cursussen. Van alle cursussen die ze zelf gevolgd heeft, heeft Janneke daarom een soort ‘ultieme’ masterclass opgesteld. De FIRE Masterclass. In eerste instantie was Janneke niet opgeleid in de economische sector, maar om dit in te halen heeft ze later nog veel erkende opleidingen en cursussen gevolgd.

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Niet bekend.

Prijs cursus: 149 euro

Kortingsmogelijkheden: Er zijn geen kortingsmogelijkheden, want de standaard prijs is namelijk al vrij laag.

Geschikt voor / voor wie: De masterclass is geschikt voor iedereen die tijd wil investeren om financieel vrij te zijn en te worden. Voor mensen die meer tijd willen doorbrengen met hun naasten in plaats van 40 uur per week te werken. En voor mensen die meer willen weten over alle investeringsvormen en FIRE. Daarnaast is de cursus gefocust op vrouwen, maar dit betekent niet dat je als man niet kunt deelnemen.

Wat leer je in de cursus?

FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw
Bron

Overzicht modulen

  • Inleiding & wat is FIRE?
  • Kennis en mindset die nodig is om FIRE te worden
  • Netwerken, besparen & verdienen
  • Navigatie door 7 beleggingsvormen waarin ik investeer

Samenvatting belangrijkste leerdoelen

Zoals in bovenstaande modules te zien is, bestaat de FIRE Masterclass uit vier modules. In deze modules word je stap voor stap meegenomen in de wereld van FIRE. FIRE is een mindset, dus er ligt een grote focus op mindset. Ook word je verteld hoe zo’n financieel vrij leven er dan eigenlijk uitziet. Je netwerk is hierbij belangrijk, en ook moet je weten hoe je kunt besparen en verdienen. Uiteindelijk word je ook door alle zeven beleggingsvormen waarin Financieel Vrije Vrouw investeert meegenomen. Deze cursus heeft dus echt een totaalbeeld van alle beleggingsvormen, waardoor je voor jezelf ook goed kunt overwegen welke vorm(en) van beleggen bij jou past.

Reviews FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw

Op de website van Financieel Vrije Vrouw zijn eigenlijk geen reviews te vinden van cursisten en hetzelfde geldt voor online via bijvoorbeeld Google en Trustpilot. Wel staat er op de cursuspagina een review van Martijn van den Berg, die we kennen van de Vastgoed Community en Vrijheid Vastgoed. Hij is dus zelf ook maker van cursussen en heeft hoogstwaarschijnlijk de cursus van Financieel Vrije Vrouw niet zelf gevolgd. Hij zegt het volgende:

‘Janneke is een echte powervrouw die voor financiële vrijheid heeft gezorgd! Ze inspireert en leert anderen op verschillende manieren hetzelfde te kunnen doen door het houden van interviews, geven van webinars, vastgoed, forex, aandelen en meer. Aanrader!’ (bron)

Voordelen & Nadelen

Een groot voordeel van de FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw is dat het niet duur is en dat je er heel veel voor terugkrijgt. Je krijgt in videovorm les in vier modules en kunt elk gewenst moment starten met de cursus. Daarnaast hou je levenslang toegang en krijg je ook toegang tot Jannekes eigen beleggingen. Je kunt de lessen via je laptop volgen, maar ook via een app op je telefoon. Als je daarnaast in de eerste 15 dagen toch niet tevreden bent, of het is niet wat je ervan verwacht had, dan kun je nog je geld terugvragen.

Ook is het heel fijn dat in deze cursus alle beleggingsvormen besproken worden. Er zijn niet veel cursussen die echt op zo veel beleggingsvormen ingaan. Dit is voor jou dus de manier om alle beleggingsvormen te leren kennen en zo een weloverwogen keuze hiertussen te kunnen maken. Omdat Janneke ook zelf veel gecertificeerde cursussen gevolgd heeft over beleggen en dergelijke, betekent dit dat ze over de juiste kennis bezit. Deze kennis deelt ze met jou in een Q&A, waar je eens per drie maanden aan kunt deelnemen. Hierin kun je al je vragen over de cursus stellen.

Een nadeel van de cursus is dus wel dat je weinig persoonlijke begeleiding krijgt. De live Q&A is dus maar eens per drie maanden. Daarnaast betekent het dat wanneer je uitleg krijgt over alle zeven beleggingsvormen, dat je dan niet heel diep overal op ingaat. Aan de andere kant is dit dan wel een goede cursus om mee te beginnen. Dan kun je daarna alsnog een uitgebreidere cursus volgen over het beleggingsonderdeel waar je zelf mee wilt beginnen.

Alternatieven

Financieel Vrije Vrouw heeft naast de FIRE Masterclass nog vele andere cursussen waar jij van kunt profiteren. Als eerste is er de cursus aandelen analyseren in 1 uur. Hierin leer je een keuze maken in welke aandelen je moet selecteren en hoef je dus nooit meer te gokken. In vijf modules leer jij de basis van beleggen in aandelen.

Als tweede biedt Financieel Vrije Vrouw ook de masterclass Vermogensbescherming. In deze masterclass leer je hoe je je vermogen beschermt in tijden van een crisis of van inflatie. Zo zorg je dat je koopkracht in de toekomst hetzelfde blijft of zelf toeneemt en kun je dus leuke dingen blijven doen van je beleggingsgeld. Deze cursus wordt gegeven door Elmer Hogervorst, die een universitair fiscalist is.

Zoals al vermeld, is dit een van de compleetste cursussen wat betreft beleggingsvormen. Deze cursus biedt namelijk een overzicht van vrijwel alle beleggingsvormen. Wil je nou liever dieper op een beleggingsvorm ingaan? Dan raden wij andere cursussen aan. Volg bijvoorbeeld Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg voor een intensieve cursus over vastgoedbeleggen. Of volg de training Leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro van Rowan Nijboer.

Conclusie & gedachten

De FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw is geschikt voor jou als je een vrijer leven wilt hebben, maar niet per se weet hoe je dit moet aanpakken. Je wilt meer tijd doorbrengen met je naasten en leuke dingen doen, en niet meer 40 uur per week op vaste kantoortijden werken. De cursus is gefocust op vrouwen, maar kan ook door mannen gevolgd worden. De cursus kost slechts 149 euro, omdat Janneke de cursus toegankelijk wil maken voor iedereen. Voor deze lage prijs krijg je dus in verhouding heel veel terug.

In de cursus leer je meer over FIRE, leer je de juiste mindset krijgen en leer je over de zeven beleggingsvormen waar Janneke zelf in investeert. Deze cursus is vrij uniek omdat er zo veel beleggingsvormen besproken worden. Aan de andere kant ga je dan niet zo heel diep in op alle beleggingsvormen. De cursus is dus zeker de moeite waard als je meer wil weten over alle mogelijkheden om FIRE te worden.

Als alternatief raden wij aan om een van de verdiepende cursussen van Financieel Vrije Vrouw te volgen, bijvoorbeeld de cursus aandelen analyseren in 1 uur of de masterclass vermogensbescherming. Hiermee ga je namelijk nog dieper in op een onderwerp dat jou sneller naar je doel brengt om FIRE te leven.

Heb jij ervaring met de FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *