Training Leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro van Rowan Nijboer

Training Leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro van Rowan Nijboer

Wil jij een cursus volgen waarin je alles leert over het selecteren van aandelen? En wil je zo’n cursus alleen volgen bij iemand die ook daadwerkelijk verstand heeft van beleggen en hiervoor een goede vooropleiding heeft gevolgd? In de cursus Leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro van Rowan Nijboer leer jij van een ervaringsdeskundige hoe je je beleggingsstrategie optimaal vormgeeft.

Over Rowan Nijboer

Rowan Nijboer begon op zijn vijftiende met beleggen en is hier nooit meer mee gestopt. Eerst leerde hij zichzelf veel aan door gewoonweg te proberen en te lezen, maar uiteindelijk heeft hij aan de universiteit ook twee economische masters gevolgd waarmee hij zich specifiek toespitste op beleggen. Ondertussen werkt Rowan als part-time belegger, maar werkt hij ook part-time op een middelbare school als docent economie. Om het voor studenten toegankelijker te maken om te beginnen met beleggen, startte hij een keuzevak over beleggen op school. Door deze cursus werden veel studenten enthousiast en begonnen ze met beleggen. Rowan wil beleggen echter voor nog meer mensen toegankelijk maken, van waar hij deze website en cursus is begonnen.

training leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro
Bron

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Niet bekend.

Prijs cursus: 597 euro. Hiermee krijg je levenslang toegang tot de training. Als je niet tevreden bent, kun je binnen 14 dagen nog je geld terugkrijgen.

Kortingsmogelijkheden: In juni krijg je 200 euro korting.

Geschikt voor / voor wie: De training is zowel voor beginners als voor meer gevorderden. Als je een bedrijfskundige of economische achtergrond hebt, heb je een voordeel. Maar bij deze training zijn veel bonusvideo’s met extra uitleg, waardoor het ook voor de beginner prima te doen is. Als je zelf al uitgebreid door je jaarverslag heengaat, dan is de cursus is de cursus wellicht te vanzelfsprekend voor jou.

Wat leer je in de cursus?

Overzicht thema’s:

  • Thema 1: Beleggingsstrategie
  • Thema 2: Het selecteren van een gezond bedrijf
  • Thema 3: Competitief voordeel
  • Thema 4: Management
  • Thema 5: Financiën
  • Thema 6: Financiële ratio’s
  • Thema 7: Waardering
  • Thema 8: Mindset & Psychologie
  • Thema 9: Portefeuille beheer
  • Thema 10: Complete analyse

Samenvatting belangrijkste leerdoelen

In deze cursus Leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro staan de statistieken van beleggen centraal. Want aandelen kopen is een ding, maar het is belangrijk om te monitoren wat er gebeurt met je aandelen. Daarom leer je precies welke aandelen bij gezonde bedrijven horen, hoe je deze aandelen monitort, wat het perfecte moment is om te kopen en verkopen en nog veel meer. Uiteindelijk is het doel van deze cursus om je te leren beleggen voor op de lange termijn, zodat je hier financieel voordeel uithaalt.

Reviews cursus

Op rowannijboer.nl vind je verschillende reviews die deelnemers gegeven hebben over iets uit het aanbod van Rowan Nijboer. Het gaat dus niet specifiek om reviews over deze cursus, maar het gaat in op al het aanbod van Rowan. Van de 41 mensen die een review hebben gegeven, geeft iedereen Rowan Nijboer 5 sterren. Dit lijkt een goed teken, maar het is misschien ook wat gek dat letterlijk iedereen 5 sterren heeft gegeven. De reviews die op de website staan, staan ook op Google. Hieronder staat een voorbeeld van deze reviews die specifiek ingaat op deze training.

Review leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro
Bron

Voordelen & Nadelen

Deze cursus heeft verschillende voordelen. Als eerste is het fijn dat de training opgesteld is door een ervaringsdeskundige met een financiële masteropleiding. Daarnaast leer je in een relatief korte tijd om op een verstandige manier te beleggen voor op de lange termijn. Ieder thema duurt zo’n anderhalf tot twee uur. Voor het optimale tempo kun je het beste zo’n twee thema’s per week behandelen. Enkele keren per jaar kun je ook aansluiten bij de live Q&A sessies van Rowan, waarin je al je vragen kunt stellen.

Deze cursus is vooral geschikt voor mensen die zelf hun aandelenportefeuille willen samenstellen en die daadwerkelijk de statistieken in willen duiken. Voor serieuze mensen die een investering durven te doen en meegenomen willen worden in de wereld van langetermijnbeleggingen is deze training dus perfect. Als je echter op de korte termijn rijk wilt worden, is deze training niets voor jou. 

Daarnaast wordt bij ieder thema theorie en praktijk gecombineerd, waardoor je optimaal leert hoe alles werkt. Ook kom je als je deelneemt aan deze cursus in een community terecht waarin je al je vragen kunt stellen.

Deze cursus heeft vrij weinig nadelen. Het eerste nadeel is de prijs. Wil je 597 euro investeren in een cursus of besteed je dit liever aan aandelen? Aan de andere kant haal je je 597 euro er zo uit als je beleggingsstrategie ook maar 1% extra rendement oplevert. Een ander nadeel is dat deze cursus niet extreem de diepte ingaat. Want hoeveel kun je nou echt leren in zo’n 20 uur aan cursusmateriaal? Dit is wel iets wat je jezelf moet afvragen. Aan de andere kant is zo’n relatief lage prijs echt een koopje voor uitleg van iemand met zoveel ervaring en financiële achtergrond.

Alternatieven

Naast deze cursus Leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro, biedt Rowan Nijboer ook nog andere cursussen aan op zijn website. Om te kijken of Rowans manier van lesgeven en uitleggen je bevalt, zou je sowieso voordat je deze betaalde cursus aanschaft, eerst eens zijn gratis cursus Beginnen met beleggen kunnen proberen. In deze gratis cursus leer je de echte beginselen van beleggen in zo’n twintig lessen van ongeveer 5 minuten per video. In onze review over deze cursus lees je er alles over.

Ook kun je voor 297 euro per jaar toegang krijgen tot Rowans portefeuille. Hierin leer je alles over zijn overwegingen, kun je hem maandelijks vragen stellen in een Q&A, krijg je toegang tot masterclasses en je krijgt natuurlijk inzicht in zijn portefeuille en statistieken. Hierdoor leer je door een goed praktijkvoorbeeld hoe je zelf ook kunt beleggen.

Omdat deze cursus zeer specifiek ingaat op het selecteren van aandelen, is er geen alternatieve cursus die je vrijwel hetzelfde leert. Als je liever wat breder wilt kijken dan alleen het selecteren van aandelen, dan is het wellicht een aanrader om ook eens naar de cursus van Spaarvarkens.be of naar de cursus van Thehappyinvestors.nl te kijken. In deze cursussen wordt namelijk enorm veel cursusmateriaal aangeboden waarin je heel veel leert over alle aspecten van beleggen.

Conclusie & gedachten

Deze training Leer in 5 weken aandelen selecteren als een pro is geschikt voor jou als je serieus op de lange termijn wilt leren beleggen en geïnteresseerd bent in de cijfers en statistieken die bij beleggen horen. Als je liever op de korte termijn rijk wilt worden, dan kun je deze cursus beter overslaan. Ook is deze cursus ideaal voor jou als je in een korte tijd veel wilt leren begrijpen van beleggen. De cursus duurt namelijk 5 weken, waarbij je ongeveer 3 tot 4 uur per week aan de cursus besteedt.

Volgens de reviews is de cursus zeker de moeite waard. Een ander positief punt is dat je uitleg krijgt van een ervaringsdeskundige met financiële mastergraad. Op een hele toegankelijke manier legt Rowan Nijboer uit hoe je het beste kunt beleggen, hoe je je beleggingen kunt monitoren en hoe je het meeste rendement uit je beleggingen haalt. Aan het einde van deze cursus heb jij voor jezelf een beleggingsstrategie opgesteld die bij jou past en waarmee je een grote kans hebt op rendement.

De prijs van deze cursus is 597 euro. Je kunt je voor jezelf afvragen of je dit de moeite waard vindt voor 20 uur aan cursusmateriaal. In ieder geval krijg je er volgens de positieve reviews zeker iets voor terug en voor zo’n ervaringsdeskundige als Rowan is dit eigenlijk een koopje. Als je twijfelt of deze cursus iets voor je is, kun je het altijd proberen. Als je niet tevreden bent, krijg je namelijk binnen 14 dagen nog je geld terug. Als alternatief kun je ook eerst de gratis cursus Beginnen met beleggen volgen, waarin je kennis kunt maken met beleggen en met Rowans manier van uitleggen. Ook is het mogelijk om voor 297 euro per jaar toegang te krijgen tot Rowans portefeuille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *