Review Lidmaatschap De Belegger

Review Lidmaatschap De Belegger

Wil je graag meer leren over beleggen maar ben je niet op zoek naar een cursus? Bij De Belegger krijg je onbeperkt toegang tot columns over beleggen, de portefeuille van Rabi Safi en een gratis stappenplan en begrippenlijst. Eventueel kun je wel nog een cursus over groeiaandelen volgen. Echter, deze cursus zit ook bij je lidmaatschap in als je toetreedt tot de (betaalde) community. In deze review vertellen wij je meer over dit Lidmaatschap van De Belegger.

Over Rabi Safi

De oprichter van Lidmaatschap De Belegger heet Rabi Safi. Hij is zo’n negen jaar geleden begonnen met beleggen. Eerst belegde hij vooral op de korte termijn en dit kostte hem meer tijd en geld dan dat het opleverde. Na een jaar of twee leerde hij steeds meer en bedacht hij een strategie waarmee hij zo’n 750.000 euro heeft verdiend. Dit heeft hij verdiend door te beleggen naast zijn ‘normale baan’.

Nu deelt Rabi via De Belegger zijn kennis over beleggen met een grote community. Hiervoor maakt hij content op YouTube en Instagram, deelt hij zijn kennis via columns op de website, spreekt hij podcasts in en komt hij regelmatig op de radio. Zo leer jij dus alles over financiële vrijheid en het opbouwen van een (groot) vermogen.

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: De community heeft duizenden leden.

Prijs lidmaatschap: Een groot gedeelte van alle content is gratis te bekijken. Je kunt ook een jaarlijks abonnement nemen voor 299 euro per jaar, waarbij je ook gratis toegang krijgt tot de cursus groeiaandelen (normaal 99 euro). Per kwartaal kost het abonnement 69 euro en per maand 35 euro.

Kortingsmogelijkheden: geen

Geschikt voor / voor wie: Er wordt enorm veel content gedeeld, waarvan sommige content voor beginners relevant is, maar andere content weer relevant kan zijn voor gevorderden.

Wat leer je in de cursus?

Dit is geen cursus zoals andere cursus, maar meer een community en verzamelplaats van kennis. In de gratis versie van je lidmaatschap krijg je toegang tot alle columns, Youtube videos, Instagram posts en podcasts. Ook kun je gratis een gedeelte van de portefeuille van Rabi Safi inzien. Als je wat extra’s betaalt, krijg je toegang tot Rabi’s volledige portefeuille en krijg je ook een korte toelichting op wat hij doet. Ook krijg je dan inzicht in al zijn aan- en verkopen en kun je gratis een cursus over groeiaandelen volgen. Als laatste krijg je bij een betaald abonnement ook toegang tot analyses gemaakt door andere beleggers en krijg je toegang tot Stockify.nl, waarmee je je aandelen kunt beheren.

Review Lidmaatschap De Belegger

Zowel op de website van De Belegger als op Google Reviews zijn er geen reviews te vinden. Wel is er ook een app waar alle content op staat. Van deze app zijn wel drie reviews te vinden in de Play Store. In totaal zijn hier 82 recensies gegeven met een gemiddelde van 4,9 sterren. 2 mensen geven vier sterren, 1 iemand geeft een ster en de rest allemaal vijf. Een voorbeeld van wat positieve reviews staat hieronder.

Voordelen & Nadelen

Het grootste voordeel van deze cursus is dat er enorm veel (gratis) content te vinden is. Op Youtube, Instagram, de website en in de podcast komen er heel veel onderwerpen aan bod. Zo is er voor iedereen wat nieuws te leren en dat maakt De Belegger niet specifiek gefocust op een doelgroep. Er is voor iedereen wat wils en zo kunnen zowel beginners als gevorderden nuttige informatie vinden. Eigenlijk zou je ook wel kunnen zeggen dat het een soort verzamelsite is van allerlei informatie over beleggen.

Als je graag meegenomen wordt in een cursus of een bepaalde leerlijn wilt volgen, dan is dit misschien niet zo geschikt voor jou. Het is namelijk echt een verzamelsite, dus je zult zelf moeten bepalen wat je wilt leren en waar je mee wilt beginnen. Ook krijg je geen persoonlijk advies of persoonlijke hulp Wel kun je ook meekijken met de portefeuille van Rabi en kun je een losse cursus groeiaandelen volgen. In dat geval word je wel meegenomen aan de hand van content. Ook kun je in de community hulp vragen of geven aan anderen.

Als een ‘normale cursus’ niets voor je is, maar je liever zelf je content bij elkaar zoekt en leert over van alles en nog wat, dan is deze cursus perfect voor jou.

Alternatieven

Een onderdeel van Lidmaatschap De Belegger is de cursus Groeiaandelen. Je krijgt deze cursus automatisch wanneer je een betaald abonnement neemt bij De Belegger, maar je kunt deze cursus ook los aanschaffen voor 99 euro. In deze cursus leer je onder andere wat groeiaandelen zijn, voor wie ze bedoeld zijn en waar je ze vindt. Ook leer je hoe je research doet, waar je op moet letten bij de waardering en hoe je omgaat met volatiliteit en hoe je kunt profiteren van dips.

Als je liever een ‘echte cursus’ volgt, in plaats van een lidmaatschap voor een community, dan zijn er zeker nog andere aanraders. Dat je deze review leest, betekent waarschijnlijk dat je op zoek bent naar een cursus waarin je héél veel leert. In dat geval zou de Online Cursus Beleggen van thehappyinvestors.nl ook een goede optie voor jou zijn. Hier krijg je ook toegang tot een online community, maar volg je tegelijkertijd ook een cursus waarin je veel leert. Ook krijg je hierbij persoonlijke coaching, wat bij Lidmaatschap De Belegger niet het geval is.

Conclusie & gedachten

Omdat het geen ‘echte cursus’ betreft, maar meer gaat om een groot verzamelpunt van informatie, is het voor iedereen geschikt. Er is namelijk informatie te vinden over álles dat te maken heeft met beleggen. Je leert dus wat je zelf wilt. Er is geen vastomlijnd leerpad, maar je kunt alle columns lezen die je wilt. Ook kun je de portefeuille van Rabi inzien, krijg je hier toelichting op en kun je al zijn aan- en verkopen inzien. Een betaald lidmaatschap is voor deze en meer extra’s aan te raden, maar als je eerst wil weten of beleggen wel iets voor jou is, of gewoon meer over een bepaald onderwerp wilt weten, dan is de gratis versie ook ideaal.

Iedere review van lidmaatschap de belegger is erg positief en mensen geven aan dat ze duidelijke uitleg krijgen over onderwerpen die normaal als moeilijk ervaren worden. Ook kun je leren in de contentvorm die jij prettig vindt: video’s, foto’s, podcasts of columns. Er is voor ieder wat wils en ook voor iedere moeilijkheidsgraad is er iets bij. Of je dus beginnend of gevorderd bent, je kunt zelf kiezen welke informatie je tot je neemt.

Als je een betaald lidmaatschap aanschaft, kun je ook gratis de cursus Groeiaandelen volgen. Echter, je kunt deze cursus ook los aanschaffen voor 99 euro. Als je liever wel een cursus volgt met vastomlijnde planning in plaats van een lidmaatschap waarbij je zelf de informatie bij elkaar moet zoeken, dan is de Online Cursus Beleggen van thehappyinvestors.nl ook een goede optie voor jou.

Heb jij ervaring met Lidmaatschap De Belegger? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *