In 30 dagen een Canva Kei van Fanfactor

In 30 dagen een Canva Kei van Fanfactor

Vraag jij jezelf ook altijd af hoe jouw collega-ondernemers toch altijd met de mooiste creaties op hun social media aan komen zetten? Of hoe ze hun visitekaartjes of brochures toch altijd zo mooi vormgeven? Dat doen ze met het supereenvoudige programma Canva. Iedereen kan namelijk leren hoe Canva werkt. Zelfs als jij een ondernemer bent die in een heel ander vakgebied werkzaam is. In deze review lees je alles over de cursus In 30 dagen een Canva Kei van Fanfactor, waarin jij (zoals de naam al zegt) in 30 dagen alles leert wat je over Canva moet weten.

Over Fanfactor

Fanfactor is het bedrijf van Anne Raaymakers. Zij wilde bewijzen dat ondernemen ook na je 45e nog mogelijk is en dat je daar ook geen geld of opleiding voor nodig hebt. Nu een aantal jaren later is Anne een van de meest toonaangevende marketingexperts voor mkb’ers en zzp’ers. Met Fanfactor biedt ze tientallen cursussen en handvatten aan om alles omtrent online marketing te leren. Ook heeft ze duizenden ondernemers geleerd hoe ze online marketing kunnen inzetten om het meeste uit hun bedrijf te halen.

Bron: Fanfactor

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Van deze specifieke cursus is het niet bekend, maar al meer dan 5000 ondernemers uit Nederland en België hebben een van de cursussen van Fanfactor gevolgd.

Prijs cursus: 85 euro bij een eenmalige betaling. Als je in 2 termijnen wilt betalen, dan betaal je 45 euro per keer en dus 90 euro in totaal.

Kortingsmogelijkheden: Er zijn soms acties dat als je meerdere cursussen tegelijk koopt, dat je dan korting krijgt. Ook kun je bijvoorbeeld alle ‘30-dagencursussen’ (dus ook In 30 dagen een Canva kei) aanvragen met het STAP-budget, waardoor je voor 0 euro aan de slag kunt.

Geschikt voor / voor wie: Voor iedereen die de basics van Canva wil leren.

Wat leer je in de cursus?

Overzicht alle 30 dagen:

 1. Kleuren en elementen
 2. Geef die aap een banaan
 3. De aap is in de jungle
 4. Lijsten en letters
 5. Een collage
 6. Een sjabloon als basis
 7. Video
 8. Lijsten
 9. Jouw website in beeld
 10. Animatie sjablonen
 11. De animatie tool
 12. Animaties met elementen
 13. Je ontwerpen organiseren
 14. Stijlen
 15. Er is meer
 16. Effecten
 17. Presentaties
 18. Foto’s opleuken
 19. Een e-book maken
 20. Nog een weggever
 21. Facebook omslagfoto
 22. Instagram stories
 23. Je e-book promoten
 24. Inspiratietips
 25. Effecten op foto’s
 26. Tips en tricks
 27. Tips, tricks en letters
 28. Handigheidjes voorgedaan
 29. Video voor gevorderden
 30. Sluipweggetjes

Samenvatting belangrijkste leerdoelen:

Zoals je ziet, leer je in 30 dagen allemaal handige tools die je kunt gebruiken op Canva. Dit gaat van video’s en foto’s tot Instagram stories tot presentaties. Met Canva kun je alles vormgeven wat je maar wilt, je moet alleen weten hoe het precies moet. Nadat je deze cursus gevolgd hebt, kun jij zelfstandig aan de slag gaan met Canva en alle ontwerpen maken die je wilt.

Reviews In 30 dagen een Canva kei

Er zijn online geen reviews te vinden van de cursus In 30 dagen een Canva kei of van Fanfactor in het algemeen. Wel staan er op de cursuspagina van deze cursus verschillende reviews weergegeven. In totaal worden er wel 15 reviews weergegeven. Dit is een greep uit alle reviews die genoemd worden:

Bron: Fanfactor

Het is natuurlijk wel belangrijk om te beseffen dat Anne Raaymans deze reviews waarschijnlijk zelf heeft gereageerd. Op de pagina waarop je je cursus probeert te verkopen, ga je natuurlijk geen negatieve reviews neerzetten. Je moet dus in je achterhoofd houden dat dit geen onafhankelijke reviewsite is en dat het bevooroordeeld kan zijn.

Aan de andere kant geven mensen wel inclusief naam, foto en bedrijfsnaam een review. Dit betekent wel dat ze helemaal achter hun review staan, want anders zou je zoiets niet doen. Daarbij zijn de reviews heel positief, wat wel een heel goed teken is.

Voordelen & Nadelen

Een groot voordeel van deze cursus is dat het niet heel veel tijd kost, maar dat je wel heel veel leert. Iedere dag komt er een nieuwe les vrij die je kunt volgen. Dit kost je 10 minuutjes tot een half uurtje per dag. Heb je een dag geen tijd? Dat is ook geen probleem, want de lessen blijven levenslang beschikbaar. Ook als je dus een lange tijd na het volgen van de cursus je kennis weer eens wilt opfrissen, dan kun je dus gewoon de modules nog eens volgen.

Daarbij is de cursus helemaal niet zo duur. Voor 30 lessen betaal je slechts 85 euro. Dat is nog niet eens 3 euro per les. Daarvoor krijg je een duidelijke uitleg (op Canva) die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Ook krijg je toegang tot een Facebookgroep waarin je al je vragen kunt stellen.

In deze cursus leer je over zo veel functionaliteiten, dat je aan het einde van alles de basics beheerst. Het nadeel is dus wel dat het geen hele specialistische cursus is. Je weet van alles straks een beetje en kunt dit zelf uitbouwen door meer te oefenen. Maar als je echt op zoek bent naar hele specialistische kennis over een bepaald onderdeel van Canva, dan is dit misschien niet iets voor jou.

Alternatieven

Ben je na In 30 dagen een Canva kei toe aan een cursus die iets meer voor gevorderden is? Ook dan kun je bij Fanfactor terecht voor de cursus In 30 dagen een Canva Rockstar. Deze cursus voor gevorderden is het perfecte vervolg op In 30 dagen een Canva kei. Hierin leer je namelijk nog meer tips & tricks om Canva op een professionele manier in te zetten voor je bedrijf.

Wil je nog meer 30 dagen cursussen volgen om je bedrijf op een professionele manier neer te zetten? Fanfactor biedt heel veel cursussen aan die voor jou interessant zouden kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan In 30 dagen een winstgevend webinar, In 30 dagen een briljant blog of In 30 dagen eersteklas e-mailmarketing. De keuze bij Fanfactor is reuze.

Ben je toch op zoek naar een andere cursus die jou helpt bij het professionaliseren van je content? Denk dan bijvoorbeeld eens aan Knallen met content van Sheila Drieman, waarin je leert hoe je Instagram kan inzetten om met de juiste strategie meer volgers kan trekken.

Conclusie & gedachten

In 30 dagen een Canva kei is geschikt voor jou als je wilt leren over de basics van Canva en de content van je eigen bedrijf wilt professionaliseren. In de cursus leer je allerlei basic tools van canva. Hoe gebruik ik verschillende stijlen en kleurenpaletten, hoe maak ik een Instagram storie op, hoe werkt het in PowerPoint en hoe bewerk ik een foto of video? Dit zijn allemaal zaken die in de cursus aan bod komen. Aan het einde van de cursus weet je precies hoe je Canva op een basisniveau kunt gebruiken.

De cursus is zeker de moeite waard als je nog niet weet hoe Canva werkt of als je een klein beetje weet hoe het werkt maar nog meer bij wilt leren. Door deze cursus weet je precies waar alles staat en hoe je het kunt toepassen. Bovendien wordt alles duidelijk uitgelegd en houd je levenslang toegang tot de cursus. Je vragen kun je stellen in een speciale Facebookgroep met alle cursisten. Je moet je wel beseffen dat de cursus vrij oppervlakkig blijft. Het is een korte cursus waarin je veel leert, dus wordt overal niet verder op ingegaan dan alleen de basics.

In 30 dagen een Canva kei is dus zeker een aanrader voor iedereen die Canva wil gebruiken om de content voor zijn of haar bedrijf te professionaliseren.

Heb jij ervaring met In 30 dagen een Canva kei van Fanfactor? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *