Viral Academy van Sophia Meijer

Viral Academy van Sophia Meijer

TikTok, de razendpopulaire app, die in 2017 is bedacht is een nieuwe mogelijkheid om (veel) geld te gaan verdienen. Je kan geld verdienen door jezelf te filmen, maar ook met video’s waar je zelf niet opstaat. Het gaat voor veel mensen op TikTok om entertainment, leren en netwerken. Om meer te leren over hoe viraal kan gaan op TikTok en daarmee geld kan verdienen is de cursus van Viral Academy een optie. In deze review lees je meer over de inhoud van de cursus. 

Over Viral Academy

De persoon achter Viral Academy is Sophia Meijer, zij verdient zelf meer dan 10.000 euro per maand met TikTok. Ze is begonnen naast haar studie en houdt zich ook bezig met cash cow channels en affiliate marketing. De TikTok cursus heeft zij 7 weken geleden gelanceerd en is een blauwdruk van haar eigen TikTok succes. Ze neemt je stap voor stap mee in wat jij moet weten voor een succesvol account, waarmee je veel geld kan gaan verdienen. 

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: 70+ deelnemers voor de recent gelanceerde cursus

Prijs cursus: van 5000 euro voor 997 euro op dit moment. Gezien de cursus nu net nieuw gelanceerd is, is de kans groot dat de prijs later eerder hoger zal worden. Het is mogelijk om in één keer te betalen, maar ook in 2 of 3 termijnen. 

Kortingsmogelijkheden: Op dit moment geldt er dus een ‘vaste’ korting van 4003 euro. Eerder was er ook nog extra korting met de code TIKTOK200. Om dit soort kortingen in de gaten te houden, kan je kijken op het Instagram account van Sophia.

Geschikt voor / voor wie: Deze cursus is geschikt voor iedereen die geld wil gaan verdienen met het zelf maken of laten maken van TikTok video’s. Heb je al een TikTok account, maar kan je nog extra kennis gebruiken om meer volgers te krijgen of minder tijd er aan kwijt te zijn? Ook dat wordt in deze cursus toegelicht.

Wat leer je in de cursus?

In totaal bestaat de cursus uit 13 modules en krijg je er 6 bonussen bij. De bonussen zijn onder andere groepscoaching, toegang tot een community en leren over dropshipping via TikTok. In totaal bestaan de 13 modules uit meer dan 60+ video’s, die je gaan helpen. 

Door geld te verdienen met TikTok heb je veel vrijheid, omdat Sophia je leert hoe je dit kan doen waar je maar wil. Daarnaast leert ze je hoe je een eigen merk bouwt. Maar het gaat natuurlijk voornamelijk om TikTok. Zo leer je onder andere over het algoritme van TikTok, het maken van video’s en de verschillende verdienmodellen. 

Hieronder een overzicht van de modules uit de TikTok cursus

 • Module 1: Introductie
 • Module 2: Persoonlijke voorbereiding
 • Module 3: Soorten content
 • Module 4: Virale nichemarkt kiezen
 • Module 5: Algemene voorbereiding
 • Module 6: De geheimen van het TikTok algoritme
 • Module 7: Belangrijkste factoren voor succesvol TikTok account
 • Module 8: Persoonlijke strategie maken
 • Module 9: Wat je vooral niet moet doen
 • Module 10: €10.000+ per maand verdienen met TikTok
 • Module 11: Adverteren op TikTok
 • Module 12: Veelgestelde vragen
 • Module 13”Casestudie van 0 naar 100.000 volgers
Reviews Viralacademy
Bron: Trustpilot

Reviews 

Op de website van Sophia staan nog geen reviews, maar de studenten die meedoen aan de cursus plaatsen hier vaak Instagram verhalen over. In de Instagram verhalen is te zien dat de studenten van Sophia al geld verdienen of meer volgers krijgen. Dit wekt het idee dat de studenten blij zijn met de informatie uit de cursus. Echter zullen de studenten die nog geen resultaat boeken hier niets over delen op Instagram, waardoor het onduidelijk is in hoeverre er teleurgestelde studenten zijn tot nu toe. 

Als je kijkt naar de reviews op Trustpilot zijn dit er nog niet veel, omdat de cursus vrij nieuw is. Naast alle positieve reviews met 5 sterren is er één kritische review met maar één ster. Deze persoon is niet tevreden over de cursus en geeft aan dat de cursus erg kort is. Sophia reageert hier zelf op en geeft aan dat de eerste studenten van de cursus een enquête gekregen hebben en de cursus geüpdate wordt aan de hand van de feedback. Mocht je niet tevreden zijn met je aanschaf kan je onder de voorwaarde dat je nog niet de cursus (grotendeels) hebt volgt je geld terug krijgen. 

Voordelen & Nadelen

Sophia heeft bewezen succesvol te zijn met TikTok en lijkt dit goed door te kunnen geven aan haar studenten. Je behoudt levenslang toegang tot de academy, wat een groot voordeel is ten opzichte van andere cursussen waar je toegang na enige tijd verloopt.

Gezien de negatieve review op Trustpilot is het nadelig dat de cursus relatief nieuw is en het is hierdoor mogelijk dat nog niet alles perfect staat. Doordat je levenslang toegang hebt tot de cursus heb je wel direct toegang tot nieuwe video’s, die later toegevoegd worden. Een ander nadeel is dat haar succes geen garantie kan bieden voor het succes dat jij zal hebben na het volgen van deze cursus, maar dat is natuurlijk bij bijna alle cursussen het geval.

Alternatieven

Sophia heeft de eerste en enige TikTok cursus in Nederland gelanceerd. Het is dus niet mogelijk om een andere cursus te volgen, die je leert om geld te verdienen met een TikTok account. 

De Cash Cow Academy van Jelline Brands leert je een soortgelijk iets, maar dan voor Youtube. Ook bij deze cursus is het mogelijk om geld te verdienen met video’s waar je zelf op staat of die je laat maken, waarbij jouw gezicht niet zichtbaar is. Of bekijk welke cursussen over ondernemen onze experts nog meer gereviewd hebben. 

Conclusie & gedachten

Is het jouw droom om van TikTok je baan of side hustle te maken? Dan is de Viral Academy op dit moment de enige cursus die jou stap voor stap kan helpen. Het is een blauwdruk van het succes van Sophia, waardoor het alle informatie zal bevatten die haar geholpen heeft. Je krijgt het eerste jaar groepscoaching en houdt daarna de rest van je leven toegang tot de meer dan 60 video’s uit de cursus. 

Heb jij de cursus van Viral Academy al gevolgd? Laat hieronder weten hoe jij het ervaren hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *