Training beginnen met beleggen van Rowan Nijboer

Training beginnen met beleggen van Rowan Nijboer

Ben je op zoek naar een cursus die je alle beginselen van beleggen op een eenvoudige manier uitlegt? En wil je geen geld besteden aan zo’n cursus, omdat je eerst zeker wilt weten dat beleggen wel iets voor jou is? Met de gratis training beginnen met beleggen van Rowan Nijboer is dit mogelijk. In deze review lees je precies wat je van deze training kunt verwachten.

Over Rowan Nijboer

Rowan Nijboer is al sinds zijn vijftiende bezig met beleggen. Dat is nu al zo’n negentien jaar. In het begin leerde hij veel door simpelweg te lezen en te proberen, maar daarna is hij ook een universitaire studie International Financial Management gaan volgen, waarin hij nog meer leerde over economie en beleggen. Ondertussen werkt Rowan parttime als belegger, maar werkt hij ook parttime als docent economie op een middelbare school. Op deze school heeft hij ook het keuzevak beleggen geïntroduceerd, waarmee hij studenten enthousiast maakt om ook (op een verstandige manier) te beginnen met beleggen. Met zijn website en deze cursus wil hij beleggen toegankelijker maken voor nog meer mensen!

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Niet bekend

Prijs cursus: De cursus is gratis, maar heeft een waarde van 97 euro.

Kortingsmogelijkheden: Niet nodig, de cursus is gratis.

Geschikt voor / voor wie: Voor beginners die nog weinig van beleggen weten

Wat leer je in de cursus?

Wanneer je je aanmeldt voor de gratis training Beginnen met beleggen, ontvang je een inlogcode om de cursus te kunnen volgen. Hier staat dat de cursus uit 5 modules en 22 lessen bestaat. Echter, de laatste 2 modules waarbij de laatste 2 lessen horen zijn betaald. De gratis cursus bestaat dus uit 3 modules en 20 lessen.

Overzicht modulen:

Module 1: Welkom bij de training: Beginnen met beleggen

 • Kijk deze video voordat je de training begint

Module 2: Deel 1 – Welke manier van beleggen past bij jou?

 • Wat is beleggen?
 • Het belang van beleggen op de lange termijn
 • Het 8e wereldwonder, de reden dat jij wilt beleggen
 • Belangrijke begrippen
 • 3 manieren om te beleggen
 • Introductie indexbeleggen
 • 5 criteria om een goed indexfonds te selecteren
 • Een indexfonds selecteren en vergelijken
 • Zo koop je een indexfonds

Module 3: Deel 2 – Zelf aandelen selecteren

 • Introductie zelf aandelen selecteren
 • De voorselectie
 • Het beleggingsmodel
 • Het verdienmodel
 • Het competitief voordeel
 • Het management
 • De financiën
 • Waarderen
 • Koopbeslissing & monitoren
 • Psychologische valkuilen

Module 4: Zo ga jij een nog betere belegger worden (BETAALD)

Module 5: Krijg direct toegang tot mijn portefeuille (BETAALD)

Samenvatting belangrijkste leerdoelen

In deze cursus leer je de belangrijkste beginselen van beleggen, waarbij de belangrijkste nadruk wordt gelegd op indexbeleggen. Naast de basis van indexbeleggen leer je ook waarom beleggen van belang is en op welke manier het je op de langere termijn iets kan opleveren. Hierbij krijg je concrete tips waarbij uitgelegd wordt hoe je de beste aandelen selecteert en op welke manier je deze kunt bijhouden en monitoren. 

Reviews cursus

Rowannijboer.nl heeft op zijn eigen website de reviews van Google neergezet. Al deze reviews geven hem 5 sterren, wat een goed teken is. Aan de andere kant is er ook niemand (opbouwend) kritisch. De reviews gaan ook niet specifiek in op deze training, maar gaan over al het aanbod van Rowan Nijboer. Hieronder staat een specifieke review die wel over deze training gaat:

Review van de cursus van Rowan Nijboer

Voordelen & Nadelen

De training wordt gegegeven door Rowan Nijboer, die een uitgebreide financiële achtergrond en dus weet waar hij het over heeft. Dit is een groot voordeel aan deze cursus. Daarnaast is het erg fijn dat Rowan ervaring heeft met het leren beleggen aan studenten en scholieren, waardoor de uitleg erg makkelijk en toegankelijk is voor iedereen die nog niet veel weet van beleggen. De cursus bestaat uit verschillende video’s van rond de 5 minuten per stuk, waardoor je het ook makkelijk even tussendoor kan doen en je niet veel tijd kwijt bent aan de cursus. Sowieso is het een groot voordeel dat de cursus gratis is en dat je hierdoor eerst kunt kijken of beleggen echt iets voor jou is, voordat je een betaalde cursus gaat aanschaffen. Je moet deze cursus dan ook echt zien als een opstapje voor het beleggen, echt alleen de basis wordt uitgelegd.

Het nadeel hiervan is dat er daarom ook geen oefeningen of opdrachten bij zitten, maar dat het puur en alleen uitleg is. Daarbij krijg je ook geen persoonlijke hulp voor het beleggen, dus als je daar naar op zoek bent, is deze cursus niet wat je zoekt. Omdat alle video’s slechts rond de vijf minuten duren, ga je ook niet heel diep in op de stof. Als je op zoek bent naar een cursus waarin je meer de diepte gaat opzoeken, is deze cursus ook niets voor jou.

Door alleen je e-mailadres en je naam achter te laten heb je al toegang tot deze gratis cursus en kun je alle video’s direct bekijken. Verder zit je ook nergens aan vast bij het aanschaffen van deze cursus.

Alternatieven

De alternatieve cursussen die Rowan Nijboer zelf aanbiedt, zijn de betaalde cursussen die al bij module 4 en 5 van de cursus benoemd worden. In de cursus Leer aandelen selecteren als een pro leer je alles over beleggen en krijg je begeleiding van Rowan in een wekelijkse Q&A. Dit is dus dé perfecte uitbreiding op de gratis cursus Beginnen met beleggen en kost 597 euro. In onze review over deze cursus kom je er nog meer over te weten. 

Daarnaast is het mogelijk om (zoals vermeld staat bij module 5) toegang te krijgen tot Rowans portefeuille. Hierdoor krijg je inzicht in wat hij voor aandelen heeft, hoe hij hiertoe is gekomen, welke overwegingen hij heeft gemaakt, hoe zijn statistieken eruit zien en nog veel meer. Ook krijg je hier maandelijkse live Q&A’s en masterclasses bij. Dit alles kost 297 euro per jaar.

Als je op zoek bent naar een vergelijkbare cursus waarin je ook alles leert over hoe je kunt beginnen met beleggen, dan zijn er nog enkele andere opties. Een andere gratis training waarin je hierover leert, is de Online training Simpel & Veilig starten met beleggen van Nowherdays, die specifiek is toegespitst op Dutch Girlbosses. De cursus Beginnen met beleggen van This is Elfin en de cursus van beleggerstraining.nl zijn ook een prima optie om te volgen wanneer je op zoek bent naar een introductiecursus. Beide cursussen kun je tegen een lage prijs volgen.

Conclusie & gedachten

Deze training beginnen met beleggen is geschikt voor jou als je een echte beginner bent met beleggen en op zoek bent naar een echte introductiecursus. Omdat de cursus gratis is, is het een mooi opstapje als begin om de wereld van beleggen te verkennen en om te kijken of het iets voor jou is. In korte video’s van rond de 5 minuten leer jij de echte basics van beleggen. Hierin komen onder andere de redenen om te gaan beleggen aan bod, evenals het selecteren van aandelen en hoe indexbeleggen precies werkt. Als de gratis cursus van Rowan Nijboer je aanspreekt, kun je er nog voor kiezen om het betaalde vervolg aan te schaffen, waarin je dieper ingaat op alle onderwerpen.

De cursus is zeker de moeite waard, maar realiseer je wel dat je niet de diepte in zult gaan. Als je op zoek bent naar persoonlijke begeleiding of naar praktijkvoorbeelden en oefenopdrachten, zal deze cursus je niet aanspreken. Wel is het een mooi opstapje om te kijken of zijn toegankelijke en makkelijke stijl van lesgeven je aanspreekt, voordat je gaat investeren in zijn betaalde cursussen.

Heb jij ervaring met de training beginnen met beleggen? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *