Samen Starten met Beleggen van nowherdays.nl

Samen Starten met Beleggen van nowherdays.nl

In deze online training van nowherdays.nl leer je simpel en veilig beleggen. Als jij dus op zoek bent naar een introductie in de beleggingswereld, dan is deze training wellicht iets voor jou. In vier stappen leer je hoe je kunt starten met beleggen en hoe je hiermee een mooi pensioen of vermogen opbouwt.

Simpel & Veilig starten met beleggen

Over nowherdays.nl

Paulien van Eerdenburg is de oprichter van nowherdays.nl. Dit is het online platform voor Dutch Girlbosses (to be). Now Her Days betekent dan ook letterlijk ‘Nu haar dagen’. De afgelopen 10 jaar heeft Paulien veel opleidingen gevolgd over online ondernemen. Ze begon met MBO, maar heeft uiteindelijk haar MBA behaald (Master of Business Administration).

Daarna is ze in de praktijk begonnen met haar eigen bedrijf: een succesvolle wijnhandel. Vervolgens is ze met haar nieuwe eigen bedrijf andere vrouwen gaan helpen om hun eigen bedrijf te realiseren. Paulien geeft Samen Starten Met Beleggen cursus samen met Bart. Bart leeft van beleggen en heeft op de manier die hij in de training uitlegt al 100.000 euro vermogen opgebouwd. 

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: 4500+ mensen hebben deze training al gevolgd.

Prijs cursus: van €397 voor €197

Kortingsmogelijkheden: De training is op dit moment afgeprijsd (juli 2022).

Geschikt voor / voor wie: Nowherdays.nl is een website die zich richt op Dutch Girlbosses (to be). De doelgroep voor wie de cursus dus bedoeld is, zijn vrouwen die een eigen onderneming hebben of een eigen onderneming willen beginnen.

Cursus inhoud Samen Starten met Beleggen
Bron: Nowherdays

Wat leer je in de cursus?

Overzicht van de 4 stappen

Stap 1: Selecteer een broker op basis van 3 punten: tarieven, betrouwbaarheid en gebruiksgemak

Stap 2: Weet wat er allemaal te koop is

Stap 3: Hoe en wanneer koop je het beste je aandelen?

Stap 4: Welke aandelen moet ik kopen?

Samenvatting belangrijkste leerdoelen

Deze training is echt bedoeld voor beginnende beleggers. Bart en Paulien leggen aan de hand van de bovenstaande vier stappen uit hoe je op een veilige manier je beleggingsavontuur kunt starten. Hierbij krijg je verschillende tips die je helpen om een goede start te maken. Daarbij ligt de nadruk op hoe je de juiste broker en aandelen kiest en op hoe je een maximaal rendement kan halen op je beleggingen. Het gevaar van een juiste broker kiezen ligt op de loer, dus er worden tips gegeven hoe je dit kunt voorkomen.

Daarbij leggen ze uit hoe je slechts 29 euro per maand hoeft in te leggen en slechts 15 minuten per maand kwijt hoeft te zijn aan het beheren van je beleggingen. Ook leer je waarom je nu al moet beginnen met beleggen en niet pas over 5 jaar (lees: dit kan je 100.000 euro kosten op de lange termijn). Ook het hierbij horende rente-op-rente effect wordt besproken.

Reviews cursus

Op de website van Nowherdays zelf staat dat deelnemers de cursus beoordeelden met een 8,3. Als er gekeken wordt naar reviews op het internet is er een review te vinden op de website van Moneyinstyle die schrijven dat de omgeving waarin de cursus gevolgd kan worden minder gebruiksvriendelijk is dan andere cursussen die zij gevolgd hebben. Het voordeel van deze cursus is volgens Moneyinstyle dat er al coaching bij de cursus in zit, wat bij andere cursussen vaak niet het geval is.

Een andere review is geschreven door de website bedrijvenconsultant die geven aan dat de cursus vooral gericht is op vrouwen die beginnen met ondernemen. Het is hierdoor voor mannen of ervaren ondernemers minder aantrekkelijk om deze cursus te volgen. Mocht je binnen de doelgroep vallen dan is de cursus duidelijk, inhoudelijk goed en kom je in een hechte community terecht.

Voordelen & Nadelen

De cursus duurt niet lang. Het bestaat maar uit vier stappen die je in een week kunt bekijken. Een nadeel hiervan is wel dat je dus niet heel diep op alles ingaat. Je leert in deze cursus echt de basics van beleggen. Ook krijg je geen advies dat specifiek op jou is toegespitst, maar zijn de lessen algemeen vormgegeven. Dat betekent echter niet dat de resultaten achterblijven. Op hun website staat dat er in korte tijd al meer dan 170.000 euro is opgebouwd. Echter, er wordt niet duidelijk of dit per persoon is, voor alle 4500+ deelnemers en hoeveel geld ze hiervoor hebben ingelegd.

Een ander nadeel van de training is dat je van tevoren niet heel goed kan zien wat je precies gaat leren. Omdat de training gratis is, kan je wel een gok wagen door je gewoon in te schrijven en te proberen of het iets voor je is. Er staat echter niet specifiek aangegeven wat je leert en hoe lang de lessen bijvoorbeeld duren.

Wat wel weer een voordeel is, is dat Paulien afgestudeerd is in bedrijfskunde en dus bewezen een masterdiploma heeft in deze discipline. Om de training te kunnen volgen hoef je daarnaast alleen je naam en e-mailadres door te geven.

Alternatieven

Nowherdays.nl biedt naast deze training ook nog een andere training aan, die gericht is op het starten van je online bedrijf. Hierin werkt Paulien opnieuw met een stappenplan. Bij deze cursus leer je in 8 stappen hoe je binnen een week je eigen bedrijf start. Daarnaast biedt nowherdays.nl je ook de mogelijkheid om je aan te sluiten bij hun Dutch Girlboss Community. Hierbij kan je 6000+ gelijkgestemden vinden die ook hun eigen onderneming hebben of willen opstarten of die ook willen gaan beleggen.

Als je op zoek bent naar een uitgebreidere cursus, dan is dit misschien niet de cursus voor jou. Ook als je een goede basis hebt opgedaan in deze training, en je wilt je kennis nog meer uitbreiden, kun je altijd nog een andere cursus gaan volgen.

Zo kun je bijvoorbeeld de beleggingscursus van Spaarvarkens.be gaan volgen, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om vragen te stellen in een van de tien live sessies. Ook de Online Cursus Beleggen van thehappyinvestors.nl biedt een verdieping aan op deze gratis cursus van Nowherdays, waarbij je ook de mogelijkheid hebt tot 1-op-1 coaching.

Ben je toch eerder op zoek naar een andere gratis cursus die je een inleiding geeft tot de beleggingswereld? Bekijk dan ook zeker eens de training Beginnen met beleggen van Rowan Nijboer.

Conclusie & gedachten

Deze training is gericht op vrouwen die een eigen onderneming hebben of die een eigen onderneming willen starten. Dit betekent echter niet dat je de cursus niet kunt volgen als je een man bent of als je geen ambitie hebt om een eigen onderneming te starten. Maar het zou dan wel kunnen dat de praktijkvoorbeelden dan minder op jou aansluiten.

In de cursus leer je onder andere over het selecteren van een broker, kennis over de markt, en wanneer, hoe en welke aandelen je het beste kunt kopen. Als je hier meer over wilt weten, is de cursus dus zeker de moeite waard. Sowieso is het ook erg goed beoordeeld door de andere cursisten, namelijk met een 8,3.

Omdat de cursus slechts een week duurt en uit vier stappen bestaat, leer je echt de basics van beleggen. Als je meer over beleggen wilt weten, kun je eerst deze cursus doen om erachter te komen of het iets voor je is. Als je daarna nog steeds meer wilt weten, kun je een andere uitgebreidere cursus uitproberen. Bekijk onze reviews over andere uitgebreidere cursussen om hier een keuze uit te kunnen maken.

Heb jij ervaring met de cursus Samen Starten met Beleggen? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *