Cursus Beginnen met Beleggen van This is Elfin

Cursus Beginnen met Beleggen van This is Elfin

Bij de cursus Beginnen met Beleggen van This is Elfin staat beleggen centraal, maar dan ‘makkelijk uitgelegd’, zodat alle vrouwen het kunnen begrijpen. In elf modules leer je de complete basis van beleggen. Maar dat is nog niet alles. Aan het einde van iedere module vind je een concreet stappenplan waarmee je stap voor stap je eigen beleggingsstrategie opstelt. Daarbij krijg je ook toegang tot een community waarin je vragen kunt stellen aan de 5400+ andere vrouwen die hierbij aangesloten zijn.

Over This is Elfin

This is Elfin is een platform voor vrouwen dat erop gericht is om de financiën van vrouwen op de lange termijn op orde te krijgen. De missie van Elfin is dan ook om vrouwen te helpen om financieel onafhankelijk te worden. Met hun community bieden ze dan ook de juiste kennis en connecties aan om dit te bewerkstelligen.

This is Elfin is opgericht door twee vrouwen: Puck Landewé en Lieke Danenberg. Beide vrouwen hebben qua opleiding geen achtergrond in financiën. Lieke heeft een achtergrond in de marketing en Puck heeft een achtergrond in content creatie. Daarentegen heb je wel weer de community waar vrouwen met verschillende expertises zitten.

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Op dit moment hebben 950 vrouwen deze cursus al gevolgd, waarvan er 85% daadwerkelijk is begonnen met beleggen.

Prijs cursus: De cursus kost normaal gesproken 99 euro, maar is nu afgeprijsd naar 49 euro. Je kunt ook kiezen voor een jaarabonnement op Elfin waarmee je ook toegang krijgt tot de cursus. Deze kost 139 euro per jaar, een maandabonnement kost 12,95 per maand.

Kortingsmogelijkheden: Er is de mogelijkheid om een kortingscode in te vullen, dus er zullen af en toe kortingscodes vergeven worden.

Geschikt voor / voor wie: Voor vrouwen die net beginnen met beleggen, willen beginnen met beleggen of met een klein bedrag willen beleggen.

Wat leer je in de cursus?

Overzicht modulen:

Welkom

Module 1: Waarom is beleggen een goed idee

Module 2: De risico’s van beleggen

Module 3: De belangrijkste beleggingsregels

Module 4: Wat zijn aandelen?

Module 5: Wat zijn EFT’s?

Module 6: Wat zijn obligaties?

Module 7: Wat is pensioenbeleggen?

Module 8: Duurzaam beleggen

Module 9: Crypto’s

Module 10: Aan de slag

Samenvatting belangrijkste leerdoelen:

Zoals te zien is wanneer je kijkt naar de indeling van de modules, gaat deze cursus echt in op het uiterste begin van beleggen. Iedere module duurt zo’n 1 tot 2 uur en gaat in op het onderwerp dat hierboven beschreven is. Bij deze cursus staan vooral de verschillende vormen van beleggen centraal. Naast dat eerst besproken wordt waarom je zou moeten beleggen en wat de risico’s zijn, komen daarna alle verschillende soorten van beleggen aan bod. In de laatste module leer je dan ook nog hoe je al deze kennis voor jezelf optimaal toepast, door zelf aan de slag te gaan. Gezien de tijd per module en de variëteit aan onderwerpen, zal je niet op ieder onderwerp heel diep ingaan, maar eerder een breed scala aan kennis opdoen. 

Reviews cursus

Op de website van This is Elfin vind je verschillende reviews, zoals hieronder ook te zien:

Alle reviews op de website geven de cursus 4,5 ster, en een review geeft de cursus 5 sterren. Op andere sites zoals Google zijn geen reviews te vinden. Omdat verder alle reviews op de website alleen maar positief zijn, kun je je natuurlijk afvragen of er selectie is geweest voor het plaatsen. Op je eigen website kun je namelijk kiezen welke reviews je neerzet, terwijl er bij Google of iets dergelijks geen selectie kan plaatsvinden. Daar worden namelijk gewoon alle geplaatste reviews getoond.

Voordelen & Nadelen

De voordelen van deze cursus zijn dat je zo’n 20 uur aan cursusmateriaal krijgt voor slechts 99 euro (of minder). Daarnaast is de cursus opgesteld door middel van informatie van ervaringsdeskundigen en professionals. Ook de reviews van de cursus zijn zeer goed. Redelijk veel mensen hebben de cursus gevolgd en gebruiken deze kennis nu ook daadwerkelijk. Ook kun je ervoor kiezen om je aan te sluiten bij de Elfin-community, waarin je al je vragen kunt stellen en connecties kunt opdoen die jou helpen om nog meer te leren over beleggen.

Het nadeel van deze cursus is dat het behoorlijk op de oppervlakte blijft. Je leert echt alleen dingen voor beginners die echt nog vrijwel niets weten. Met een beetje uitzoekwerk zou je al deze dingen ook zelf kunnen opzoeken. Wat dan wel weer een voordeel is, is dat je concrete tips krijgt over hoe je stap voor stap zelf aan de gang kunt om te gaan beleggen. Een ander nadeel is wel weer dat je niet precies weet wie deze cursus heeft opgesteld. Zijn de ‘experts’ alleen ervaringsdeskundigen of hebben ze ook een opleiding in het financiële gebied gevolgd? Dit is wel van belang om te weten om de waarde van de cursus te kunnen bepalen. Zeker gezien de beide makers geen financiële achtergrond hebben. 

Alternatieven

Naast deze cursus Beginnen met Beleggen biedt This is Elfin ook nog andere cursussen aan. Een van de cursussen gaat gericht in op een specifiek onderdeel van beleggen, namelijk crypto. In de cursus Investeren in Crypto leer je voor 179 euro alles wat je moet weten op het gebied van crypto. Onduidelijk blijft hoe dit precies zit, aangezien de module crypto uit deze cursus claimt dat je ‘alles leert wat je moet weten over crypto’.

Hun andere cursussen gaan meer in op het gebied van algemene financiën. Zo heeft This is Elfin ook een cursus Maak een financieel plan en een cursus Een echte inkomstenbron.

Als je op zoek bent naar een andere cursus over beleggen die specifiek is afgestemd op vrouwen, dan is de Online training Simpel & Veilig starten met beleggen van Nowherdays misschien wel iets voor jou. In deze gratis training die maar een week duurt leer je de echte basisbeginselen voor beleggen. En de tips zijn specifiek afgestemd op Dutch Girlbosses.

Als je niet specifiek zoekt naar een beginnerstraining over beleggen die specifiek is afgestemd op vrouwen, zijn er nog genoeg andere opties waar je aan kunt denken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de cursus van beleggerstraining.nl of van de Training beginnen met beleggen van Rowan Nijboer?

Conclusie & gedachten

De cursus Beginnen met beleggen van This is Elfin is geschikt voor jou als je een echte beginner bent met beleggen. De onderwerpen die besproken worden gaan echt in op de basis van beleggen en geven je in zo’n 15-20 uur inzicht in de wereld van beleggen. Hierbij leer je ook echt hoe je je eigen beleggingsstrategie het beste vormgeeft. De cursus is wel de moeite waard als je nog geen verstand hebt van beleggen, maar aan de andere kant zijn het ook wel onderwerpen waar je wellicht zelf ook gratis online informatie kan opzoeken. Daarnaast is het ook niet helemaal duidelijk of de cursus is opgesteld door experts die hun kennis uit ervaring of uit opleiding hebben verkregen. Onze experts zijn in ieder geval van mening dat niet al deze onderwerpen in één cursus bij elkaar zouden horen.

Aan de andere kant is de cursus niet heel duur, namelijk maar 99 euro. Op dit moment is hij zelfs afgeprijsd naar 49 euro. Dit betekent dat je voor een klein bedrag vrij veel informatie krijgt over beleggen. En die informatie is allemaal logisch opgedeeld in een cursus, waarbij je op het einde ook zelf aan de slag kunt met beleggen. De 950 eerdere deelnemers waardeerden de cursus ook erg goed. Hiervan is maar liefst 85% na de cursus ook daadwerkelijk begonnen met beleggen.

Heb jij ervaring met de cursus Beginnen met Beleggen? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *