Review Beleggerstraining.nl

Review Beleggerstraining.nl

In deze training op beleggerstraining.nl, leren Tim, bekend van Langzaam Rijker, en Ruud, bekend van Een Passief Inkomen, je alles over beleggen en wat daarbij komt kijken. In een cursus met 10 hoofdstukken, 46 videolessen en maar liefst 6 uur en 37 minuten aan videomateriaal, leer je in een korte tijd veel over beleggen. in deze review beleggerstraining.nl lees je meer over deze cursus en over de plus- en minpunten.

Over Tim en Ruud

Tim is van oorsprong vooral bezig met SEO en affiliate marketing. Toen hij veel geld begon te verdienen met zijn eigen affiliate websites, liet hij alles op zijn spaarrekening staan om zo vermogen op te bouwen. Een aantal jaren geleden begon hij met beleggen, omdat hij doorhad dat je geld op je spaarrekening sowieso alleen maar minder waard wordt, vanwege de lage rente en de hoge inflatie. Omdat hij zelf dacht dat beleggen ‘iets voor oude grijze mensen’ was, is hij toen een YouTube-kanaal gestart waarin hij nieuwkomers in de beleggingswereld helpt.

Ook Ruud is een aantal jaren geleden begonnen met beleggen. Nadat zijn beide ouders overleden waren voor hun pensioenleeftijd, realiseerde hij dat je ook voor je pensioen moet genieten van het leven, en dat je iedere dag er wat van moet maken. Door het opbouwen van een passief inkomen door middel van beleggingen, steeg zijn vermogen flink en kon hij afgelopen jaar zelfs volledig stoppen met werken. Hierdoor kon hij zich volledig richten op eenpassiefinkomen.nl.

Door hun krachten te bundelen hebben Tim en Ruud samen beleggerstraining.nl opgericht.

Cursus beleggerstraining.nl
Bron

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: niet bekend

Prijs cursus: 147 euro

Kortingsmogelijkheden: Er is een vakje waar je een couponcode kunt invullen, waaruit blijkt dat er af en toe korting wordt weggegeven.

Geschikt voor: Mensen met 0 tot 12 maanden ervaring met beleggen.

Wat leer je in de cursus?

Overzicht modulen:

Hoofdstuk 1: Introductie (5 lessen)

Hoofdstuk 2: Waarom beleggen? (4 lessen)

Hoofdstuk 3: De basis van beleggen (5 lessen)

Hoofdstuk 4: Wanneer beginnen met beleggen? (4 lessen)

Hoofdstuk 5: Risico’s van beleggen (5 lessen)

Hoofdstuk 6: Een rekening openen (5 lessen)

Hoofdstuk 7: Je beleggingsplan maken (5 lessen)

Hoofdstuk 8: Strategieën (4 lessen)

Hoofdstuk 9: Zelf beleggen (5 lessen)

Hoofdstuk 10: Aandelen analyseren (4 lessen)

Samenvatting belangrijkste leerdoelen:

Zoals te zien is aan de hand van de hoofdstukindeling, word je bij deze cursus stap voor stap meegenomen in de beleggingswereld. Allereerst leer je waarom je zou moeten beleggen, wat de basis van beleggen is en ook wanneer je zou moeten beginnen met beleggen. Ook word je gewezen op de risico’s van beleggen. Vanaf hoofdstuk zes leer je meer concrete dingen over hoe je zelf kunt gaan beleggen. Eerst leer je hoe je een rekening kunt openen en hoe je een beleggingsplan maakt. Vervolgens is er ook aandacht voor verschillende beleggingsstrategieën en hoe je zelf kunt beleggen. Als laatste leer je ook om je aangekochte aandelen te analyseren. Zo weet je hoeveel rendement ze behalen en of je ze wellicht weer zou moeten kopen of verkopen. 

In het algemeen geldt altijd: let op bij de hoofdstukken waarin mensen je leren een rekening te openen. Regelmatig verdienen de makers hier dan geld aan een specifieke rekening.

Reviews cursus

Op beleggerstraining.nl worden enkele reviews van Google uitgelicht, zoals in de screenshot hieronder ook staat:

reviews beleggerstraining.nl
Bron

Daarnaast kun je via deze Google-pagina alle reviews van beleggerstraining.nl zien. Op dit moment zijn er 22 reviews geplaatst met een gemiddelde van 4,8 uit 5 sterren. Iedereen geeft ook andere voorbeelden van wat ze goed vinden, maar de algemene lijn is wel hetzelfde. De meeste mensen geven 5 sterren, maar ook een paar reviews geven 4 sterren. In totaal laat dit de reviews erg betrouwbaar overkomen.

Voordelen & Nadelen

Deze cursus heeft verschillende voordelen, waarvan het eerste voordeel de prijs is. 147 euro is niet duur voor meer dan 6,5 uur aan cursusmateriaal. Ook kun je binnen 7 dagen je geld nog terugkrijgen als de cursus toch niet is wat je ervan verwacht. Daarnaast is 6,5 uur ook niet heel lang, waardoor je in een korte tijd veel over beleggen leert.. Als je elke dag ‘s avonds een uurtje of voor 2 weken iedere avond een half uurtje de cursus volgt, heb je in een korte tijd alle basics van beleggen geleerd. Bovendien zorgen de 46 lessen er altijd voor dat je  Daarnaast heb je in principe altijd minimaal 12 maanden toegang tot de cursus. Je kunt altijd dus de cursus nog eens terugkijken om zo je kennis weer op te frissen.

Een nadeel van deze cursus is dat het gegeven wordt door ervaringsdeskundigen, maar dus niet door mensen die daadwerkelijk een opleiding in de financiële wereld hebben gevolgd. Ze zeggen dus zelf ook op de website dat ze je alleen kunnen informeren, maar niet kunnen adviseren. De hele cursus is dus gebaseerd op hun eigen ervaring met beleggen en niet op wat ze geleerd hebben in een eventuele studie bijvoorbeeld op het HBO of op de universiteit. Andere nadelen zijn dat je niet in termijnen kunt betalen en dat je de gehele cursus moet aanschaffen, en dat je dus niet slechts een hoofdstuk van de cursus kunt kopen.

Alternatieven

Beleggerstraining.nl biedt op hun eigen website slechts een training aan, namelijk de training die in deze review wordt besproken. Bij Online Cursus Review hebben we echter nog meer trainingen beoordeeld. Hieruit kwamen enkele alternatieven naar voren die voor jou misschien ook wel interessant zijn. Zo zijn er ook enkele gratis trainingen die ook een introductie geven in de beleggingswereld. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Beginnen met beleggen van Rowan Nijboer of de Online training Simpel & Veilig Starten met Beleggen van Nowherdays.

Wil je toch liever eerst deze cursus volgen maar ben je daarna op zoek naar wat meer verdieping? Dan is het ook mogelijk om een uitgebreidere en verdiepende cursus te volgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Online cursus Beleggen voor beginners van Thehappyinvestors.nl of van de Beleggingscursus van Spaarvarkens.be. Alhoewel beide cursussen ook gefocust zijn op beginners, zijn ze toch verdiepend omdat ze veel meer cursusmateriaal aanbieden.

Conclusie & gedachten

Deze cursus van beleggerstraining.nl is ideaal voor jou als je maximaal een jaar beleggingservaring heeft. De cursus richt zich dus specifiek op beginners en is niet geschikt voor jou als je al meer beleggingservaring hebt. In de cursus leer je echt alles wat beginners moeten weten. Je leert dus waarom je zou moeten beleggen, wanneer je het beste kunt beleggen en over de risico’s van beleggen. Daarna ga je wat concreter aan de slag, door zelf aan de slag te gaan met een beleggingsplan, beleggingsstrategieën en met het analyseren van je aandelen.

Deze cursus is zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een goedkope cursus waarin je de basis van beleggen leert. Omdat het door ervaringsdeskundigen gegeven wordt, die beleggen ook voor jongere mensen toegankelijk willen maken, is alles makkelijk uitgelegd zodat iedereen het begrijpt. Aan de andere kant zorgt het feit dat het door ervaringsdeskundigen gegeven wordt, er wel voor dat je geen professioneel verworven kennis leert. Beide leraren hebben geen opleiding in de richting van economie/financiën gevolgd.

Voor de prijs van 147 euro krijg je meer dan 6,5 uur aan cursusmateriaal, wat een prima prijs-kwaliteitverhouding is. Mocht je toch liever een andere vergelijkbare cursus willen volgen, dan kun je bijvoorbeeld denken aan de gratis cursus Beginnen met beleggen van Rowan Nijboer.

Heb jij ervaring met de training van beleggerstraining.nl? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *