Bitcoin Masterclass van Start2Bitcoin

Bitcoin Masterclass van Start2Bitcoin

De Bitcoin is al jaren in opkomst, en dat is niet voor niets. Voor veel beleggers is het een goede investering voor de lange termijn. Maar ook voor veel daytraders is Bitcoin enorm interessant. Voordat je gaat investeren in Bitcoin, is het wel aan te raden om er eerst wat kennis over op te doen. Zo voorkom je veelgemaakte fouten en beleg je je geld op een verstandige manier. Een goede manier om meer kennis op te doen over Bitcoin, is door het volgen van de Bitcoin Masterclass van Start2Bitcoin. In deze blog lees je alles wat je wilt weten over deze masterclass!

Bitcoin Masterclass Start2Bitcoin homepagina
Bron

Over Start2Bitcoin

Start2Bitcoin is een website over Bitcoin die is opgezet door Levi Haegebaert. Al na zijn middelbare school werd zijn passie voor economie en bedrijfskunde duidelijk, waardoor hij koos voor een bachelor- en masteropleiding in dit vakgebied. Deze opleidingen heeft hij gevolgd aan de Hogeschool en de Universiteit van Gent. 

De specifieke passie van Levi voor de Bitcoin begon ongeveer na zijn studie. Sinds 2017 geeft hij ook al infosessies over de Bitcoin. Al snel ging hij veel meer informatie over Bitcoin verspreiden. Denk aan persoonlijke workshops, presentaties voor bedrijven en zelfs keynotes over de heel wereld. Tegenwoordig is hij zelfs organisator van de grootste Bitcoincommunity van België.

Hoe meer kennis Levi opdeed over Bitcoin, hoe meer hij het mensen makkelijk wilde maken om meer te weten te komen over de Bitcoin. Als eerste bedacht hij een product, genaamd De Bitcoin Starter Box. In deze box zitten verschillende kaartjes die mythes over Bitcoin ontkrachten en veelgestelde vragen over Bitcoin beantwoorden. Ook schreef hij in 2020 een boek, genaamd Bitcoin voor Beginners. Dit was eigenlijk het eerste Nederlandstalige boek over Bitcoin dat gepubliceerd werd.

Dat Levi graag zijn kennis over Bitcoin deelt, is wel duidelijk. Dat hij een heuse autoriteit is in dit vakgebied, dat is ook terug te zien aan al zijn ervaring en producten. Met zijn Bitcoin Masterclass helpt hij jou dan ook op een eenvoudige manier aan meer kennis over Bitcoin.

Belangrijke gegevens over de Bitcoin Masterclass

(Geschatte) aantal deelnemers: Niet bekend

Prijs cursus: 375 euro

Kortingsmogelijkheden: Niet bekend

Geschikt voor / voor wie: De masterclass is vooral geschikt voor beginners, maar ook gevorderden kunnen zeker nog wat leren van de masterclass.

Wat leer je in de cursus?

Overzicht modulen

  • Module 1: Wat kan de geschiedenis van geld ons leren?
  • Module 2: Is Bitcoin de toekomst?
  • Module 3: Wat zijn de toepassingen van Blockchain?
  • Module 4: Is het te laat om nog te investeren?
  • Module 5: Welke andere cryptomunten zijn nog interessant?
  • Module 6: Verschillende investeringsstrategieën en wat met belastingen?
  • Module 7: Praktische en security tips voor je aan de slag gaat

Samenvatting belangrijkste leerdoelen

Zoals je kunt zien, begin je bij deze masterclass echt bij het begin van cryptomunten en geld investeren. Je gaat eerst in op de geschiedenis van geld en de vraag of Bitcoin de toekomst is. Ook de toepassingen van Blockchain worden besproken. Vervolgens komt een zeer belangrijke vraag aan bod: heeft het nog wel nut om in Bitcoin te investeren? Of ben je eigenlijk al te laat? En op welk moment moet je dan precies investeren? Verder gaat deze cursus niet alleen op Bitcoin in, maar ook op andere cryptomunten. Aan welke munten kun je dan denken?

Uiteindelijk ga je natuurlijk ook dieper in op de verschillende investeringsstrategieën. Je wilt natuurlijk wel geld gaan verdienen met je investeringen, dus is het verstandig om aan de hand van strategieën te gaan investeren. Ook de belastingen komen aan bod. Als laatste krijg je van Levi ook praktische handvatten voor je aan de slag gaat. Hierbij speelt ook beveiliging een grote rol.

Bitcoin Masterclass Start2Bitcoin lessen
Bron

Reviews Bitcoin Masterclass van Start2Bitcoin

Op de website van Start2Bitcoin wordt vermeld dat de masterclass een beoordeling van 4,7 sterren heeft gehaald. Waar deze beoordeling dan gehaald is, wordt niet vermeld. Ook wordt er niet verwezen naar een (externe) reviewsite.

Wanneer wij zelf zoeken, vinden we wel reviews van Start2Bitcoin via Trustpilot. Hier scoort de masterclass een prima 4,3 uit 5 sterren, wat een prima score is. De reviews die achtergelaten zijn, zijn ook kwalitatief allemaal erg nuttig. De cursisten noemen de cursus erg waardevol en een goede instap in Bitcoin voor beginners.

Ook zijn er twee Google reviews, dit is natuurlijk erg weinig. Volgens ons is dit dan ook niet betrouwbaar, ook al krijgt de cursus wel 5 sterren. Een van de reviews is zelfs gegeven door Levi zelf.

Voordelen & Nadelen

De Bitcoin Masterclass van Start2Bitcoin heeft verschillende voor- en nadelen. Voor de 375 euro die de masterclass kost, krijg je in ieder geval les van iemand met extreem veel ervaring met Bitcoin. Naast dat Levi Haegebaert het eerste Nederlandstalige boek met uitleg over Bitcoin op de markt bracht, geeft hij ook al meer dan 6 jaar cursussen, workshops en trainingen over Bitcoin. Ook door zijn opleiding bedrijfskunde en door zijn eigen Bitcoinportfolio heeft hij veel kennis opgedaan.

Als je de masterclass aanschaft, profiteer je daarbij van vele extra’s. Sowieso krijg je een welkomstpakket ter waarde van 100 euro, met daarin het boek van Levi, een hardware wallet en een leuke verrassing. In de lessen profiteer je van meer dan 7 uur aan cursusmateriaal en daarbij ontvang je ook gegarandeerd opvolging. Dit betekent dat er maandelijks nieuwe tips en tricks gepubliceerd worden waardoor jij op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen omtrent Bitcoin. Ook komen er regelmatig nieuwe handleidingen online en worden veelgestelde vragen beantwoord in Q&A-video’s. Sowieso heb je levenslang toegang tot de cursus en kun je de lessen op ieder apparaat bekijken. Als kers op de taart ontvang je na het afronden van de masterclass een certificaat van voltooiing.

Een nadeel van deze cursus is voor sommige mensen wellicht de prijs. 375 euro kan best een grote investering zijn voor ‘slechts 7 uur aan cursusmateriaal’. Aan de andere kant houd je dus levenslang toegang tot de cursus en krijg je ook levenslang elke maand nieuw materiaal waarvan je nog meer kunt leren. En je moet je maar bedenken, als je goed in Bitcoin investeert, is de kans groot dat je je geld zo weer hebt terugverdiend.

Een ander voordeel is dat het cursusmateriaal zo breed is. Je gaat echt in op de geschiedenis en op waarom investeren wel of niet nuttig is. En het blijft niet alleen bij Bitcoin, maar ook andere cryptomunten passeren de revue. Als je liever belegt in aandelen of EFT’s, dan is deze cursus helaas niets voor jou. Als je meer wilt leren over crypto en dan met name Bitcoin, dan moet je zeker deze cursus volgen.

Alternatieven

Aangezien Levi Haegebaart ook de organisator van de grootste Bitcoincommunity in België is, is het logisch dat hij niet alleen een Bitcoin Masterclass aanbiedt. Levi heeft namelijk ook de eerste Bitcoin conferentie van België georganiseerd. Bij dit evenement, genaamd de Future of Bitcoin Conference, luister je naar 15 sprekers en hun opinies en investeringsmethodes. Daarnaast kun je verschillende workshops volgen en zijn er meerdere panelgesprekken.

Toch liever over iets anders dan Bitcoin leren? In de FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw krijg je een breder beeld over maar liefst 7 (!) beleggingsvormen. Zo verbreed je je opties en leer je niet alleen over crypto, maar ook over andere manieren om te investeren of te beleggen.

Heb je inderdaad interesse in andere vormen van beleggen? Of wil je naast crypto op nog meer manieren beleggen? Dan kun je ook eens denken aan beleggen in vastgoed. In de Vrijheid Vastgoed cursus van Martijn van den Berg leer je alles over vastgoedbeleggen. 

Conclusie & gedachten

De Bitcoin Masterclass van Start2Bitcoin is geschikt voor jou als je net wil beginnen met beleggen of als je al iets meer gevorderd bent maar nog wat extra bij wil leren. In de cursus leer je alles over Bitcoin: van de geschiedenis van geld tot de toekomst van Bitcoin en van investeringsstrategieën tot belastingen. Naast Bitcoin worden ook de mogelijkheden van andere cryptomunten besproken.

De masterclass is zeker de moeite waard om verschillende redenen. Ten eerste is Levi Haegebaert een echte expert op het gebied van Bitcoin. Hij is al jaren een bekende naam vanwege de vele kennis die hij over dit onderwerp deelt. Voor het bedrag van 375 krijg je maar liefst 7 uur aan cursusmateriaal en ontvang je levenslang iedere maand de nieuwste tips & tricks, handleidingen en vragenvideo’s. Je koopt dus zeker geen kat in de zak. Ook volgens de reviews op Trustpilot is de masterclass zeker aan te raden.

Koop je toch liever een cursus waarin je meer leert dan over alleen het investeren in crypto? Dan is de FIRE Masterclass van Financieel Vrije Vrouw waarschijnlijk meer iets voor jou, omdat hierin maar liefst zeven beleggingsmethoden aan bod komen. Wil je juist wel meer leren over crypto? Ga dan ook eens naar de Future of Bitcoin Conference van Levi Haegebaert. Dit is de eerste conferentie in België die volledig in het teken van Bitcoin staat.

Heb jij ervaring met de Bitcoin Masterclass van Start2Bitcoin? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *