Leerprogramma Swingtraden van DoopieCash

Leerprogramma Swingtraden van DoopieCash

Wil je extra geld verdienen maar hier niet elke dag mee bezig hoeven te zijn? Dan is swingtraden misschien wel iets voor jou. Met swingtraden koop en verkoop je aandelen op de middellange termijn. In sommige gevallen verkoop je je aandeel alweer na een dag, maar soms pas na een paar weken. Wanneer je hem het beste kunt verkopen, zie je door een technische analyse uit te voeren. Achter swingtraden zit dus een hele theorie om dit succesvol te kunnen toepassen. In het Leerprogramma Swingtraden van DoopieCash leer jij hoe je dit doet. In deze review lees je onze ervaringen met deze cursus.

Over DoopieCash

DoopieCash is het grootste online trading platform van Nederland én België. Dit platform is in 2017 opgericht door Chris en Berry, om op deze manier veel mensen te helpen met doelen die ze op financieel gebied willen behalen. Daarbij vinden ze het belangrijk om dit op een toegankelijke manier te doen, zodat ook beginners dit kunnen leren. Kwalitatief goede informatie is volgens hen ook heel belangrijk, zodat iedereen winstgevend kan worden met traden. Chris en Berry geloven dat dit haalbaar is door goede educatie en coaching.

Tezamen hebben Chris en Berry al meer dan twintig jaar ervaring met alles omtrent traden en investeren: met aandelen, crypto, vastgoed, futures en commodities. Niet alleen ervaring, maar ook passie zorgt ervoor dat ze je graag verder helpen. Voor de leerprogramma’s hebben ze zelf speciale methodes ontwikkeld en steeds verder verfijnd. Hierdoor heb jij sowieso succes met swingtraden.

DoopieCash homepagina
Bron: DoopieCash

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: Niet bekend.

Prijs cursus: 299 euro.

Kortingsmogelijkheden: Niet bekend. 

Geschikt voor / voor wie: Voor beginnende swingtraders 

Wat leer je in de cursus?

  • Module 1: Beginnen met traden

In deze module leer je de basis van het traden. Denk aan ‘wat heb je nodig’, het uitkiezen van coins en het maken van setups op basis van technische beelden.

  • Module 2: Prijsactie

In module 2 leer je de markt beter kennen. Je gaat onder andere trends leren herkennen, de levels van interactie analyseren en liquiditeit opsporen.

  • Module 3: Levels

Hierbij wordt gestart met de speciale methode van DoopieCash. Je gaat dieper in op levels, oftewel de belangrijkste punten om in en uit te stappen. 

  • Module 4: Risk Management

Hiermee leer je je risico’s in te perken. Denk bijvoorbeeld aan het op tijd laten uitbetalen van je winsten, maar ook het beperken van verliezen.

  • Module 5: Managen van posities

Deze module gaat helemaal in op mindset. Van entries tot exits en van position adding tot front- en backrunnen.

  • Module 6: Break of Structure

Hierin leer je om flexibel te denken, buiten de gebaande paden. Zo leer je over structuren doorbreken, prijsbewegingen, compressie en range.

  • Module 7: Orderdagboek

Een orderdagboek bijhouden is heel handig als je gaat traden. Zo houd je overzichtelijk wat je winsten zijn, wat je verliezen zijn en wat je totale omzet is. Hiermee kun je ook bepalen welke strategieën voor jou het beste werken en hier voortaan volledig op inzetten.

  • Module 8: Dynamisch swingtraden

In module 8 ga je in op dynamisch swingtraden. Hierbij leer je om de prijsactie te selecteren en de prijsgebieden af te bakenen, om levels te zoeken, en om blokken te herkennen, conformeren en verplaatsen.

  • Module 9: Controle

Controle behouden is misschien wel het allerbelangrijkste bij traden. In deze module wordt hier dan ook op ingegaan. 

Reviews Leerprogramma Swingtraden van Doopiecash

Op Google vind je 267 reviews van ex-cursisten van een van de leerprogramma’s van DoopieCash. Op hun eigen website hebben ze ook een slider gemaakt van deze reviews. Het gemiddelde oordeel dat wordt gegeven is 4,7 uit 5 sterren. Dit zijn natuurlijk erg goede recensies, dus wij begrijpen wel dat ze deze ook op hun eigen website weergeven. Het aantal reviews maakt het bovendien erg betrouwbaar.

Reviews DoopieCash
Bron: DoopieCash

Voordelen & Nadelen

Het Leerprogramma Swingtraden van DoopieCash heeft verschillende voordelen en nadelen. De cursus wordt gegeven door experts in het vakgebied en wordt aangeboden door het grootste trading platform van Nederland en België. Dat je kwalitatief goede informatie gaat leren, staat dus vast. Ook zijn de reviews erg positief over deze cursus.


Aan de andere kant betaal je wel 299 euro voor slechts 4 uur aan cursusmateriaal. Als je dit om zou rekenen, is het bijna 75 euro per uur. Echter, aan de andere kant is het juist heel fijn dat je zo veel kunt leren in zo’n korte tijd. Zo hoef je weinig tijd in de cursus te investeren en weet je alsnog zeker dat je succesvolle strategieën over swingtraden zult leren. Je besteedt dus weinig tijd en je krijgt er heel veel voor terug. Daarnaast kun je door goed te leren swingtraden snel je investering terugverdienen.

Daarnaast houd je voor het eenmalige bedrag dat je betaalt, levenslang toegang tot de cursus. Hierdoor kun je altijd terugvallen op wat je geleerd hebt. Ook als er nieuwe updates komen in de cursus, krijg je hier gratis toegang tot. 

Alternatieven

Aangezien DoopieCash het grootste trading platform van Nederland en België is, bieden ze natuurlijk nog meer cursussen. Zo hebben ze de gratis Crypto Cursus voor Beginners, waarin je alles leert over investeren in Crypto.

Ook heeft DoopieCash een speciaal Leerprogramma Daytraden & Scalpen. Hierin ligt de nadruk dus niet op beleggen op middellange termijn, maar juist op de korte termijn. In vijf modules en drie uur aan cursusmateriaal leer jij alles wat je wil weten over daytraden en hoe je dit veilig en succesvol doet.

Als je nog op zoek bent naar extra begeleiding voor het Leerprogramma Swingtraden of voor een van de andere cursussen van DoopieCash, dan bieden ze ook nog individuele programma’s aan, waarin je verder geholpen wordt.

Ben je toch op zoek naar een cursus die wat meer ingaat op beleggen op de lange termijn? Denk dan bijvoorbeeld eens aan Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg, of aan de Crypto en Trading Academy van Madelon Vos.

Conclusie & gedachten

Kortom: dit Leerprogramma Swingtraden van DoopieCash is geschikt voor iedereen die wil leren swingtraden. In een korte tijd leer je alles wat je moet weten om een succesvol swingtrader te worden. Daarnaast houd je levenslang toegang tot de cursus en tot de nieuwe updates die aan de cursus toegevoegd worden.

De prijs van 299 euro lijkt misschien een beetje hoog voor slechts vier uur aan cursusmateriaal, maar bedenk hoe veel je leert in die vier uur. Van begin tot eind weet je straks alles over swingtraden en de beste strategieën. Ook leer je je risico’s beperken en technische analyses maken. Alles wat je nodig hebt dus.

Heb jij ervaring met het Leerprogramma Swingtraden van DoopieCash? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *