Online Pinterest Training van PinCreative

Online Pinterest Training van PinCreative

Je kent Pinterest waarschijnlijk vooral als inspiratieplek waar je leuke plaatjes kunt zoeken. Maar wist je dat Pinterest ook voor jouw bedrijf heel veel kan betekenen? Pinterest is namelijk een supergoede marketingtool waar jij als ondernemer superveel aan kunt hebben. In de Online Pinterest Training van PinCreative leer jij alles over het inzetten van Pinterest als online marketingtool. 

Over Arlette van PinCreative

In 2014 begon Arlette haar eigen babymerk en bijbehorende webshop. Om haar producten te promoten, begon ze met verschillende social media kanalen, waar ze een haat-liefde verhouding mee had. Pinterest gebruikte Arlette altijd al privé als inspiratiebron, maar nu begon ze ook haar babyproducten hierop te delen. Tot haar grote verbazing klikten veel mensen vanaf haar pinterestfoto’s door naar haar webshop, waarna het aantal aankopen steeg.

Toen Arlette in 2018 door kreeg dat zij niet de enige ondernemer was die worstelde met het promoten van producten via social media, wilde ze meer ondernemers bekend maken met het promoten via Pinterest. Nu is het geven van Pinterest trainingen haar core business, waarvan de Online Pinterest Training er dus een is. Ondertussen heeft ze al honderden kleine en grote bedrijven geholpen met een succesvolle Pinterest strategie.

Belangrijke gegevens

(Geschatte) aantal deelnemers: onbekend

Prijs cursus: 897 euro

Kortingsmogelijkheden: onbekend

Geschikt voor / voor wie: VA’s, marketeers, webshopeigenaren en ondernemers

Wat leer je in de cursus?

De Online Pinterest Training van PinCreative bestaat uit 16 modules. Hierin leer je alles wat je moet weten om jouw zakelijke Pinterest account succesvol te laten worden. Dit gaat van opzet tot creatie tot implementatie. Denk bijvoorbeeld aan zakelijke instellingen, borden aanmaken, pins maken en alle uitleg over pins. Maar ook aan advertentiemogelijkheden, het maken van een koppeling met je website/webshop en het gebruik van plug-ins. Ook de beste tijdbesparende tools worden uitgelegd, net als contentcreatie, SEO voor Pinterest en Google en allerlei handige marketing & branding tips.

Reviews Online Pinterest cursus

Helaas zijn er van PinCreative geen reviews op externe sites te vinden, maar gelukkig benoemt Arlette wel reviews van klanten op haar eigen site. Deze zijn echter wel alleen maar heel erg positief en geven dus een eenzijdig beeld. Toch staan de klanten wel met hun eigen naam in de reviews, dus ze gaan niet liegen onder hun eigen naam. Deze klanten zijn dus zeker wel positief. Hieronder staat een foto van enkele van deze positieve reviews.

Voordelen & Nadelen

Het grote voordeel van deze cursus is dat het een van de meest complete Pinterest marketing cursussen is die je in Nederland kunt vinden. Alle onderwerpen van opzet tot creatie tot implementatie komen aan bod, waardoor jij een succesvolle strategie kunt neerzetten en behouden. In de cursus wordt gebruikgemaakt van videolessen, die worden aangevuld met werkboeken waarin je opdrachten kunt maken. Ook vind je diverse bonuslessen op het platform en kun je maandelijks deelnemen aan een van de livesessies. 

Bovendien is er zelfs een app beschikbaar, waardoor je de lessen niet alleen thuis kunt volgen, maar ook onderweg of op reis. In deze app krijg je ook toegang tot een community met gelijkgestemden. Je kunt je hier voorstellen, je vragen stellen of vragen van anderen beantwoorden. Hierdoor leer je in korte tijd nog veel meer over Pinterest.

Aan de andere kant is het jammer dat deze cursus alleen maar online is. Er is geen fysiek contactmoment, dus als je daar wel naar op zoek bent, kun je beter een andere cursus volgen. Daarnaast begint deze cursus met de basics, dus als je al het een en ander weet over Pinterest, kun je deze cursus ook beter overslaan.

Alternatieven

Wil je wel meer weten over marketing via Pinterest, maar vind je deze cursus iets te groot? Dan vind je bij PinCreative ook nog andere opties. Denk bijvoorbeeld aan het e-book Boost jouw business met Pinterest. Ook geeft Arlette nog een andere cursus genaamd Adverteren op Pinterest.

Weet jij al heel veel van Pinterest en wil je marketing juist via andere social media kanalen beter gaan toepassen? Dat kan! Neem dan bijvoorbeeld deel aan de Cash Cow Academy van Jelline Brands om alles te leren over YouTube. Of leer alles over Instagram in de Knallen met Content cursus van Sheila Drieman.

Conclusie & gedachten

De Online Pinterest Training van PinCreative is geschikt voor jou als je een ondernemer bent of andere ondernemers helpt met hun marketingstrategie. In deze hele complete Pinterest cursus leer je alles over hoe je Pinterest inzet als marketingtool voor je bedrijf. Hierbij start je bij de opzet, gaat de cursus daarna verder naar creatie en daarna volgt de implementatie. Alle onderdelen komen dus aan bod, waardoor jij na de cursus precies weet hoe je je Pinterest succesvol inzet.

De cursus is zeker de moeite waard omdat het zo veel informatie bevat. Naast videolessen ontvang je ook een werkboek en zijn er meerdere livesessies. Ook krijg je toegang tot een community waarin je al je vragen kunt stellen en kun je vanaf zowel je laptop als je mobiel de cursus goed volgen.

Heb jij ervaring met de Online Pinterest Training van PinCreative? Laat hieronder weten hoe jij de cursus ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *